Nuvarande köket i bilder

Här kommer alla före-bilderna på vårt kök (som det ser ut idag). Vi har tänkt att det ska hända lite saker här inne inom de närmsta månaderna, men vad och hur är inte riktigt bestämt än.

Mina mål med en köksrenovering är i alla fall följande:

* Utilise the space. Jag skriver det på engelska för det känns mer bekvämt. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det på svenska, förutom att jag vill maximera utrymmet som vi redan har. Köket på 7 kvadrat är litet, men ett litet rum är inget problem om det bara är välplanerat, vilket vårt kök inte alls är enligt mig. Diskbänken är riktat åt fel håll, skåpen går inte enda upp till taken etc. Överallt ser jag oanvända ytor som skulle kunna göra att köket upplevs större och mer praktiskt.

* Design touch up. Det här är orginalköket från 2001, och det behöver uppgraderas. Jag vill ha ett grått, svart eller vitt kök i gloss (glansigt), där skåpluckorna inte har handtag, där bänkskivan ser ut som marmor, och där väggarna kanske är kaklade i vitt. Det beige/gula stengolvet ska också hackas bort och ersättas av ett mörkgrått laminat(trä)golv.

* Jag designar, pappa bygger. Att få hjälp av pappa är min dröm, eftersom han är så duktig, snabb och bygger kök nästan varje dag på jobbet. Jag gillar att drömma, skissa och planera, men pappa vet sedan vad som fungerar i verkligheten. Till skillnad från vilken köksplanerare som helst, känner pappa mig, han vet hur jag vill ha det och kommer alltid med de bästa, mest praktiska, förslagen. Dessutom tycker jag det är mycket roligare att vara med när han bygger, och få lära mig saker, än att bara överlåta allt till någon annan, återkomma när det är klart och lära mig noll.

Den här “hatthyllan” ska verkligen bort. Jag skäms över att den fått sitta kvar på väggen i ett helt år. Antingen ska vi ha väggskåp här, eller något i stil med IKEA’s Eket-hyllor (fyrkantiga hyllor man kan sätta ihop, och sedan snyggt och organiserat förvara saker i).

​Golvet hoppas jag pappa kan fixa redan om ett par veckor!

Gillar