Novotel

Resan till Bryssel var en födelsedagspresent från mig till min man. Han fyllde år i maj, men eftersom vi redan hade flera resor planerade över sommaren, valde jag att sprida ut det roliga och boka hans födelsedagsresa i september istället. Det passade utmärkt, eftersom man alltid känner sig ganska seg efter sommaren. Helt plötsligt har man inte lika mycket att se fram emot längre, och hösten känns bara väldigt lång och tung. Det var därför härligt att kunna se fram emot en helg i Bryssel. Dessutom var det över 20 grader när vi var där, så det kändes inte riktigt som om hösten kommit än.

Jag bokade både tåget och hotellet redan i mars, och den bästa dealen jag kunde hitta just då var ett superior double room på Novotel Brussels City Centre. Ett 4-stjärnigt hotell med frukost inkluderat i priset. Och vilken frukost det var – vi åt så mycket båda dagarna att vi var mätta tills sent på eftermiddagen. Inte idealiskt då man samtidigt vill prova all mat som finns i staden, men men… Vi gick mycket och unnade oss därefter.

Hotellet hade den här moderna stilen och känslan som jag älskar. Mycket brunt, grått och neturala nyanser. Rummet var stort, vi hade utsikt over gatan nedanför, och vi trivdes väldigt bra här. Vi fick gratis vatten i kylskåpet varje dag, gratis te, frukosten serverades till kl 11 varje dag, och vi behövde inte checka ut förrän kl 12, så det var perfekt. Tycker annars de flesta hotell stänger frukosten alldeles för tidigt och att man måste checka ut alldeles för tidigt med.

Skulle definitivt inte bara rekommendera hotellet, utan även området. Eftersom det låg mitt i stadskärnan fanns det väldigt mycket att se och göra här. Grand Place var tex bara några minuters gångväg härifrån.

Men tillbaka till frukosten på Novotel; det var så sjukt gott. Jag är ingen frukostmänniska egentligen, utan föredrar stora luncher och middagar, men den här hotellfrukosten var magisk. Vi började med en tallrik engelsk frukost (bacon, bönor, hash browns, svamp och scrambled eggs), sedan åt vi en croissant med belgisk choklad eller en belgisk våffla, och sedan lite yoghurt med frukt och russin eller rågbrod med ost. Mmm. Vi gick verkligen all in och jag drack till och med en cappuccino. Önskar man hade tid och ork att äta så här lyxigt varje morgon! Kanske skulle till och med jag, som aldrig går upp i vikt, rulla fram efter några månader haha.

Gillar