No red meat September

Min man ville utmana sig själv med att inte äta rött kött på hela den här månaden, och frågade om jag kunde haka på. Visst! Jag gillar nya utmaningar.

Så den här månaden planerar jag att laga mycket kyckling, fisk och vegetariska rätter. Jag ska prova på att laga fish tacos, och göra min goda fiskgratäng med curry. Det blir definitivt en pasta al fredo, och linguini med courgettes, svamp och olivolja. Mmm. Jag tycker även det är dags att baka lite fler matiga pajer, och kanske blir det även en och en annan hemmagjord pizza.

Just nu badar jag i inspiration, och tror inte att det direkt kommer bli någon utmaning att hoppa över det röda köttet. Men vi får väl se hur jag upplever situationen senare under månaden. Det är min man som älskar bacon, och gillar en skinkskiva på frukostmackan, så det är han som kommer bli mest utmanad. Jag kommer nog kanske bara sakna mina hemlagade köttbullar.

Jag ser i alla fall fram emot en månad med mycket matlagning. Jag vill inget annat än att äta mycket hemlagad mat just nu, speciellt eftersom vi nyss varit i Cornwall och ätit ute rätt ofta på sistone. Det här ska bli kul!

Gillar

Kommentarer