Nice

Den sista dagen i Frankrike försökte vi vara så effektiva som möjligt, så vi hann med så mycket som möjligt. Vi gick upp tidigt och begav oss till Nice, för att sedan på eftermiddagen hinna ta ett sista dopp i havet på vår favoritstrand Juan Les Pins. Det var en underbar dag.
Kunde ju inte flygit till Nice flygplats, och hängt på Rivieran i en vecka, utan att besöka Nice stadskärna. Det var en vacker stad. Jag gillade fontänena som länkade ihop new town med old town. Fastän klockan endast var 10:00, var det varmt ute och fullt med barn som badade där.
Vi begav oss direkt till gamla stan, vars mysiga gränder jag hört många positiva ord om. Det påminde lite om gränderna i Antibes, och Florens, om man ska jämföra det med en fantastisk stad utanför Frankrike. Vi satte oss på en uteservering och tog en kaffe/coca cola, medan vi väntade på att resten av svärfamiljen skulle anlända. Jag har sagt det förut, men säger det igen; är så glad att vi hade två bilar den här gången, så vi som var klara tidigt och ville ut och upptäcka världen kunde göra det, oberoende om de andra var klara/ville samma sak eller inte.
Vi åt sedan en lunch tillsammans i gamla stan. Jag beställde en jättegod, krämig carbonara, som var precis det jag behövde den dagen. Sååå god.
Min man beställde crêpes, som jag också smakade lite av. Försökte äta mycket fransk mat, samtidigt som pizza, pasta och fräscha caesarsallader också lockade.
När vi var i Nice tog vi även en strandpromenad och vandrade förbi minnesplatsen för terrorattacken 2016. Vi valde dock inte att hoppa i vattnet här, eftersom det var en stenig strand (vi hade ju planer på att åka till Juan Les Pins efteråt).
Vi vandrade sedan vidare upp mot slottet för att se den vackraste utsikten över hela Nice. Wow, vad fint det var! Jag trodde inte Nice och Cannes skulle särskilja sig så mycket, men Nice är storstaden där du kan shoppa high street brands i timmar, och sedan ta ett dopp i havet, medan Cannes är mer up market (endast privata stränder) och mycket, mycket mindre. Gillade båda städerna på olika vis! 
Jag njöt av värmen och solen så mycket jag bara kunde den sista dagen. Min första gång i Nice, men inte min sista. Tack alla för den här semestern!

Gillar