Nextory

En av anledningarna till varför jag bloggar, och då speciellt på svenska, är att svenskan tar stryk när man bor utomlands en längre tid. Det går inte att undgå. När jag gick på engelskt gymnasium i Sverige tyckte jag det var “coolt” att prata mindre och mindre svenska. Då jobbade man på att bli flytande på engelska, fort, men nu får jag istället jobba på att bibehålla en bra nivå på svenskan. För mig är det viktigt att ha svenska vänner i närheten jag kan prata svenska med. Det är viktigt att åka hem ofta, inte bara för att träffa familj och vänner, men också för att prata svenska mer än bara en timme åt gången liksom. Jag märker ju själv hur det är svårt att hitta ord ibland, och jag gillar det inte. Därför ser jag till att läsa mycket svenska nyheter, och prata svenska så ofta det går. Och även skriva på svenska.

Något jag alltid varit dålig på, är att läsa böcker. Jag har liksom aldrig varit intresserad av det, förutom Harry Potter böckerna då som jag älskade. Aldrig tagit mig tid att läsa. Men nu finns det faktiskt många böcker där ute som verkar intressanta. Jag har kollat in Nextory, som är en online database med obegränsat med böcker, och jag har startat en provvecka för att ta reda på om jag kan hitta tid till att faktiskta börja läsa lite. Hittills har jag verkligen fått ut det mesta av provveckan, eftersom jag har läst ut en hel bok (på endast ett par timmar efter jobbet haha).

Direkt när jag startade prenumerationen kom Kissies bok Hatad och Älskad upp som förslag. Självbiografier är intressanta, så jag gav den en chans. Och blev fast direkt. Jag är oftast sån; antingen ger jag något 110% och kan inte sluta, eller så är jag inte intresserad. Jag tror det är nyttigt för mig att läsa mycket svenska, och det verkar finnas flera svenska böcker där ute som jag säkert skulle gilla. Så nu satsar jag på det här och ska försöka hitta en balans så jag kan läsa en bok i veckan kanske, istället för 17 om dagen eller ingen alls på flera år…

Gillar

Kommentarer