Newquay

Regn, sol, moln, varmt och kallt på samma gång - så blev vårt besök i Newquay i onsdags. Vi gick runt med regnjacka och solglasögon för att det regnade samtidigt som solen sken, och jag kände direkt hur håret började locka sig. Jag fick en riktig surfarfrisyr efter bara några minuter i den kända surfarbyn på Cornwalls norra kust.

Vi kom dit rätt tidigt, vilket var härligt, för det var ganska folktomt. Det första vi möttes av efter vi parkerat bilen, var vyn ovan. Så vackert!

Vi bestämde oss för att ta en promenad genom staden (byn), samt vandra längs stranden.

Newquay är känt för att vara ett surfarparadis. Överallt fanns små surfbodar och butiker, och vi såg några personer gå runt i våtdräkter med surbräda under armen. Dock var det inga surfarvågor just då vi var där. Tvärtom, vattnet var väldigt lugnt och tidvattnet lågt.

Ännu en surfbutik... Föutom de små surfbutikerna, så var själva stadskärnen som vilken plats som helst i England. Det fanns ett H&M, ett Boots, River Island... Inte riktigt det jag är ute efter på semestern. Både jag och min man blev ganska underväldigade av Newquay faktiskt. Turister i mängder, väldigt "vanliga" butiker, samt små hostels i vartenda hörn.

Jag blev dock fascinerad av det här huset som stod på sin egna lilla klippa, högt över havet. Endast en hängbro kopplade ihop huset med resten av Newquay. Det är sånt här jag vill se!

Stranden med klipporna var den vackraste platsen i Newquay, definitivt. Speciellt den här stranden vi hittade, lite längre bort från stadskärnan. Knappt några människor här, sanden var vit och havet blått.

Efter vi gått runt ett tag, samt druckit en drink vid stranden, så bestämde vi oss för att spela minigolf. Det var en 18-hålsbana byggd på en kulle, så de första 9 hålen spelade man i uppförsbacke, och de sista i nedförsbacke. Det var roligt, men ag förlorade den här gången tyvärr... Inte likt mig 😉

Så mysigt att bara hänga med min man och ha semester. Dock tyckte vi båda att Newquay var alldeles för turistigt. Det finns finare platser i Cornwall.

Gillar

Kommentarer