New York Yankees vs Houston Astros

Allting i New York var en höjdpunkt, men en höjdpunkt av höjdpunkterna var faktiskt baseball. Jag blev helt frälst i sporten haha. När det gått på TV har man tyckt det varit tråkigt och bytt kanal, och baseball i skolan var väl inte världens roligaste aktivitet, men att gå på New York Yankees vs Houston Astros live var helt otroligt! 4h av baseball kändes som en fotbollsmatch. Tiden gick så fort.

Jag tror det var amosfären som gjorde hela upplevelsen så fantastisk. Jag älskade det faktum att man kunde gå runt hela stadion, och se de spela från alla möjliga vinklar. Man behövde inte vara “fast” i sin sektion som när man tittar på fotboll. Det fanns heller typ inga vakter någonstans (såg i alla fall inga), medan det i fotboll finns vakter precis överallt. Man fick till och med dricka alkohol på läktaren.

Jag som brukar vara van att bestämma mycket, bestämde faktiskt inte mycket i New York. Eftersom min man har varit där förut, satt jag mig mest tillbaka och lät honom bestämma vart vi skulle och när vi skulle det. Likadant med baseballen. Han valde våra sittplatser, och jag tyckte de var perfekta. Vi satt högt upp, men såg samtidigt planen och bollen väldigt bra där nere. Dessutom var det sol och 30 grader varmt. Så härligt att sitta där i solnedgången.

Vi åt självklart också en massa snacks när vi var där. Min man hade pratat om dessa amerikanska nachos som serverades på stadion i evigheter, så det skulle verkligen bli spännande att prova. Och jaa, det var verkligen så gott! Guacamole, sour cream, salsa, beef… Alldeles för mycket av allting, men samtidigt helt perfekt. Vi åt också chicken strips lite senare under kvällen.

Matchen var riktigt spännande. Vi trodde Astros tyvärr skulle vinna, men i slutet kom Yankees faktiskt tillbaka och det blev förlängning. Sedan vann vi! Jag säger vi, eftersom jag nu självklart är ett Yankees fan. Man kan inte bli annat efter den upplevelsen. Dagen efter fick jag lov att besöka Yankees-butiken och köpa mig ett linne. Eftersom alla (2 spelare och Yankees manager) hette Aaron, ville jag ha en tröja som det stod Aaron på, men väl där inne förälskade jag mig i ett linne istället.

Gillar