Nästa karriärsmål?

Idag har min man en jobbintervju. Han har tagit på sig så mycket ansvar det senaste året, och hamnat i en situation där han inte kan stressa ner. Säger han till sin chef att det är för mycket just nu, får han bara en högre lön. Det kanske låter som ett “lyxproblem”, men man måste få ta hand om sig själv, och känna att det är okej att säga nej när det blir för mycket. Hälsan är viktigare än alla pengar i världen, och jag tycker världen är så efter med att förstå det. Jag håller därför tummarna för honom idag.

Min mans analysering av sin egen karriär, fick mig att tänka på min egen och mitt nästa karriärsmål. Är det fel att vara nöjd där jag är idag? De flesta verkar ha ett mål att “om 5 år kommer jag vara chef. Jag ska tjäna så och så mycket pengar, och arbeta med det här”. Är det fel att jag inte tänker så just nu? Jag har alltid varit den som snabbt ville gå ut högstadiet, så jag kunde påbörja en internationell utbildning. Som direkt efter den, började på universitetet. Som efter universitetet bara ville jobba, jobba, och tjäna pengar. Nu då? Jag ser mig själv vara där jag ville vara för 10-15 år sedan. Jag tjänar inte en topplön, och att gå till jobbet är oftast inte det roligaste jag vet, men samtidigt får jag allt det där jag alltid velat ha genom mitt nuvarande jobb. Och jag tycker det är så viktigt att inse när man har det bra och kunna njuta av stunden. Jag ser ju på min man hur mer pengar betyder mer ansvar, mer stress och sömnlösa nätter... Jag vill inte hamna där. Jag vill inte vakna varje dag och känna mig otillräcklig innan dagen ens har börjat.

Att jobba som projektledare ger mig en stor variation i arbetet, eftersom jag byter projekt hela tiden och alltid bollar minst tre projekt åt gången. Jag får arbeta med byggnader och inredning, vilket jag älskat sedan The Sims kom ut år 2002. Jag skämtar inte. Det spelet var min drog. I mitt jobb får jag varva kontorsdagar med att arbeta i dessa byggnader vi renoverar, runt omkring London.Till exempel har jag jobbat på Sky, Deutsche Bank, 30 St Mary Axe (The Gherkin) och Selfridges. Det senaste projektet jag arbetat på, och fortfarande håller på att avsluta just nu, är Westminster City Hall. Jag har alltså varit i borgmästarens kontor. Han har nog en av de bästa utsikterna i hela London.

Ena delen av mitt företag satsar på commercial buildings (kontor, banker, shopping center, sjukhus etc.) medan den andra fokuserar på residential (exklusiva lägenheter i och runt centrala London). Jag tillhör den kommersiella sidan, men kanske är mitt nästa mål att bli mer involvered i den residensiella sidan? Vi har ett par stycken som arbetar med båda, så kanske är det mitt nästa steg. Jag vet i alla fall att jag inte vill någon annanstans just nu. Jag är nöjd. Någonstans i bakhuvudet kanske jag har en dröm om att jobba med city planning. Alltså stadsplanering. Det skulle vara som att gå från att bygga hus i The Sims till att bygga städer i Sim City. Typ. Men just nu är det ingen konkret plan jag har, utan det jag fokuserar på just nu är som sagt att njuta av nuet. Arbeta med det jag arbetar med, tjäna de pengar jag tjänar, och framförallt njuta av livet. För livet är ju så mycket mer än ett jobb. Jag vill kunna njuta av att äga mitt hem, kunna resa, vara gift, uppleva saker och umgås med alla fina människor jag har runt omkring mig <3

Gillar