Nässelfeber

I måndags förmiddag började det klia i min hårbotten. Jag kliade lite, men tänkte inte så mycket på det. Efter lunch kliade det till i nacken, och sedan började det klia vid armhålorna. Jag tog av mig min kavaj och såg till min förskräckelse att jag hade stora utslag på armarna. Det såg ut som om jag hade fått ett dussin stora myggbett på samma ställe. Jag undrade om någon insekt hade lyckats kommit in i min kavaj och bitit/stuckit mig, och bestämde mig för att sluta klia. Försökte ignorera det. En timme senare hade utslagen blivit ännu större, och spridit sig till underarmarna och ansiktet. Jag kom hem från jobbet, och tvättade genast bort mitt smink. Utslagen i ansiktet hade inte blivit värre, och armarna var röda, men det kändes bättre.

Sedan hände allt mycket snabbt. Det började klia under brösten, på magen, på ryggen. Utslagen på armarna kom tillbaka, kraftigare och ännu värre än förrut. Jag kastade av mig alla kläder och insåg att jag hade utslag på benen, fötterna, rumpan… Hela jag var täckt av miljoner “myggbett” eller nässleliknande utslag som kliade något enormt. Jag ville bara hälla en hink med isvatten över mig.

Innan jag gick och lade mig smörjde jag in hela kroppen med sudocreme, för att försöka lindra kliandet lite. Det brände, men var skönt på samma gång. Sedan sov jag i min långärmade Tommy Hilfiger pyjamas för att undvika att komma åt utslagen så mycket som möjligt, och jag förvånades över att jag faktiskt lyckades sova 3-4h totalt. Jag trodde inte alls det skulle gå. Jag kände mig ju allt annat än avslappnad där och då. Jag fick verkligen en flashback till när jag var liten och hade vattkoppor. Hur mamma hade smörjt in hela min kropp för att få det att sluta klia så jag kunde sova. Hur jag alltid sov i en stor, långärmad pyjamas. Ja, det kändes precis som då.

Idag är min hud fortfarande skör. Det kliar lite överallt fortfarande, men utslagen är nästan helt borta (jag har ätit antihistamintabletter) och förhoppningsvis kommer jag vara helt återställd innan Frankrike. Jag vet inte vad som irriterade min hud så pass mycket att det orsakade den här stora reaktionen, men nässelfeber kan tydligen bryta ut när du blivit för varm, för kall, stressat, får en allergisk reaktion not någonting eller har en hormonimbalans i kroppen. Jag blev i alla fall chockad över att det hände, och att det hände så fort. Helt plötsligt var hela jag bara ett enda stort utslag haha. Livet är så konstigt ibland.

Gillar