Nandoskyckling med rostad potatis

På söndagar gillar vi att laga något lite "extra", som tar lite längre tid, eller som vi annars inte brukar äta mitt i veckorna. Igår blev det rostad potatis med nandoskyckling, och kokta samt grillade grönsaker. En riktig höjdare!

Roast potatos är verkligen min favoriträtt på söndagar. Det spelar inte så stor roll vad jag äter till, bara jag får mina hemmalagade roast potatos haha. Det tar ca 1h 10min att göra dem, så det är den perfekta helgmiddagen, men inget jag skulle ställa mig och laga efter jobbet. Först ska potatisen skalas, skäras i bitar och kokas i ca 15min, innan de ska in i ugnen i ca 50-55min. Vi kryddar dom dessutom alltid med paprika och italian herbs-krydda för lite extra smak. Älskar när dem blir så där härligt krispiga! Det är verkligen det bästa med rostad potatis.

Eftersom potatisen alltid tar längst tid, förbereder jag resten av måltiden när den är i ugnen. Igår tärnade jag kycklingbitar och stekte det i Nandoskrydda (medium), kokade broccoli och ärtor på spisen, medan jag samtidigt grillade paprika och gurka i ugnen (ja man kan grilla gurka om man inte tycker om zucchini, vilket min fästman inte gör). Mycket grönsaker ska det vara! Ju mer grönsaker jag äter, desto mer vill jag ha. 

Resultatet blev jättegott. Speciellt om man har lite Nandossås till också. Min fästman ville steka kycklingen i Nandoskrydda medium, så då fick jag bestämma såsen. Då valde jag Lemon & Herbs som är min favorit! Allt passade väldigt bra ihop, men jag skulle helt ärligt kunnat hoppat över kycklingen. Jag har blivit mer intresserad av vegetariansk mat på sistone, och jag älskar ju djur, så jag skulle vilja börja äta mindre kött. Har planerat att laga en vegetarisk curry nu senare i veckan, så det ska bli spännande.

Gillar

Kommentarer