Några plus & minus från mitt bröllop

När jag ser tillbaka på bröllopet 2 år senare, är det framför allt dessa punkter jag kommer att tänka på:

+ Planeringen

Eftersom jag älskar att styra och ställa, så var bröllopsplaneringen ingenting jag ville överlåta till någon annan (typ en wedding coordinator). Det var en dröm att få planera mitt egna bröllop från grunden. Jag bokade herrgården ett år innan, men sedan började jag inte resten av planeringen förrän 6 månader innan. Det är inte speciellt mycket tid att planera ett bröllop på 6 månader – speciellt när man dessutom befinner sig i ett annat land – men är man organiserad så klarar man det. Jag är en quick decision maker som bestämmer mig fort, vilket såklart hjälpte, och det mesta blev precis som jag tänkt mig.

+ Vädret

Någonting man inte kan bestämma över, är ju hur vädret kommer att bli under bröllopsdagen. De flesta av oss önskar väl sol och värme hela dagen, men eftersom vi valde att gifta oss sent på sommaren, var ett fint väder inte garanterat. Det var faktiskt det första herrgården sa när jag bokade den 26:e augusti, att “är du säker på att du inte vill välja en vecka tidigare?” Men det visade sig bli 18 grader och sol (och en klarblå himmel!) under hela dagen. Vi kunde inte fått ett bättre väder.

- Mer tid att göra sig i ordning

Jag förstår inte hur jag kunde sitta i bröllopssviten i nästan fyra timmar (medan jag fick håret och sminket fixat), och ändå stressa sönder de sista 5 minuterna. Det tog en sådan sjukt lång tid att fixa hår och make up, och hade jag vetat det hade vi kunnat börjat ännu en timme tidigare. Jag glömde helt bort att sätta på mig örhängen och armband. Samtidigt kan jag tycka det var fint att de enda smyckerna jag bar under dagen var mina vigselringar.

+ Middagen

Min bordsplacering blev en succe, och jag älskade att jag INTE blandade släkt och vänner. Speciellt när det pratades två språk tyckte jag det var viktigt att ingen kände press på att de måste prata det andra språket. Maten var också en succé. En trerätters middag lagad av en fransk kock kändes både lyxigt och sa VI. Jag hade inte blivit nöjd over tex en buffé. Åh, middagen var så trevlig.

+ Att många gäster sov kvar

Vi kunde boka hela herrgårdens 12 rum, vilket vi också gjorde, så morgonen efter blev så mysig då många gäster hade stannat kvar över natten och kunde äta världens bufféfrukost med oss. Vi gick sedan ner till spabadet i solen, och badade Jacuzzi.

+ Kostnaden

Vi hade budgeterat för så mycket mer än vad kalaset faktiskt gick på, så i slutänden kände både jag och min man att bröllopet blev ganska billigt (trots att vi hyrt en hel herrgård, köpt designerklänning och kostym etc.). Alla säger jämt hur bröllopskostnader verkligen drar iväg, men vi tyckte in det. Jag tror det hänger ihop med att vi var så noga med planeringen, och inte spenderade pengar på saker vi inte trodde varken vi eller gästerna skulle uppskatta. Tex att vi försvann ett par timmar med en professionell fotograf. Det hade höjt vara kostnader, men inte gett oss speciellt mycket. Vi har underbara bilder från bröllopet ändå.

- Dekorationer till vigselceremonin

Det svåraste steget att planera med herrgården var hur vigselceremonin skulle se ut. Eftersom vi inte visste hur vädret skulle bli, ville de inte garantera att mina planer på att gifta oss ute i parken under bar himmel skulle gå att genomföra. På något sett blev det först tre timmar innan ceremonin som stolarna skulle ut i parken, och jag fick godkänna layouten genom bilder som mamma skickade till mig via whatsapp. Jag skulle velat haft en matta liggandes i själva “gången”, och kanske lite fler blommor där ute. Minor details.

- Aktivitetstiden mellan vigsel och middag

Det kändes riktigt bra att ceremonin började 14:30. Ingen behövde gå upp speciellt tidigt på morgonen, men nu i efterhand, om jag ska vara enormt petig, så kanske vi skulle börjat redan klockan 12:30. Efter brudskålen gick tiden fram till middagen så sjukt fort. Var toastmaster hade ställt ut massvis med spel och lekar, baren öppnade och det fanns många platser att hänga på. Jag hann med att gå tipspromenaden med min bror och mina brudtärnor, but that’s it. Jag hade velat vara mer involverad och spelat ännu mer spel med mina gäster osv.

+ Festen

Vi och alla gäster hade det så grymt kul. Vare sig det var att vi dansade och önskade låtar av DJ:n, drack ett glas vid baren, eller stod och åt av ostbrickan som vi valde att servera som vickning. Min bröllopsdag är en dag jag sent kommer glömma, och festen är en stor del av det!

+ MIN MAKE

Att jag fick gifta mig med precis HONOM betydde allt. Jag älskar honom fortfarande mer och mer för varje dag som går, och jag är så lyckligt lottad som får kalla mig för hans fru. Han är min bästa vän och livspartner i en och samma person, och jag vill inget hellre än att vi ska få fortsätta nå och uppfylla våra högsta mål och drömmar i livet tillsammans. I wanna be by your side forever, och ännu lite längre än så<3

Gillar

Kommentarer