Moulin Rouge

Eftersom vi inte kommer ha några juldekorationer i år (det blir enklast så när man är "emellan två hem"), får jag söka efter julstämning på annat håll! Igår kväll var jag och en vän på julbio, vilket vi bokade för rätt länge sedan faktiskt. I somras fanns det nämligen strandbio som vi ville gå på, men som tyvärr blev uppbokat väldigt fort. Därför var vi tidiga med att boka biljetter till julbion istället!
Efter jobbet igår tog vi oss därför till Clapham Common och festivalen Winterville som hålls där varje jul. Det är som en mindre version av Winter Wonderland. Det var också där de hade utomhusbion. Vi visste inte alls vad vi skulle ha på oss; om det verkligen var helt utomhus under bar himmel och svinkallt, eller inne i ett uppvärmt tält. Det var det senare; varmt och väldigt mysigt! Ingången till tältet var dessutom genom en garderob (verkligen Narniakänsla), och sedan fick man gå igenom en liten trädgård innan man kom till själva biosalongen, och baren som fanns allra längst bak. I baren köpte vi mulled wine och popcorn innan vi satte oss ner i sofforna. Det var riktigt bekvämt och väldigt, väldigt mysigt!
Filmen vi såg var Moulin Rouge - en klassiker som faktiskt ingen av oss hade sett förut. Vi tyckte jättemycket om den! Galet att jag aldrig sett den förut, men samtidigt har jag ju aldrig varit en riktig filmälskare heller. I alla fall var det en trevlig kväll och jag skulle verkligen vilja gå på utomhusbio och Backyard Cinema igen. Det kanske var lite dyrt med dryck och snacks, men det är det ju när man går på vanlig bio med. Det var helt klart en rolig upplevelse, och jag fick lite av den perfekta julstämningen som jag ville ha! Det var också​ sjä​lvklart trevligt att trä​ffa min vä​n, som alltid. Lä​ngtar till vi få​tt i ordning den nya lä​genheten så​ vi kan bjuda hem henne och hennes pojkvä​n till oss på​ middag eller nå​got liknande. Vad vuxet!

Gillar