Morotsomelett

På helgerna älskar jag att göra en god och nyttig frukost. Jag är rätt så dålig på att äta frukost i veckodagarna, så jag tar igen det på helgerna 😉

Förra helgen lagade jag en morotsomelett. Det är gott, nyttigt och man blir samtidigt väldigt mätt på det. Jag brukar göra min omelett på tre ägg (till två personer).

Jag river en eller två morötter (beroende på storlek), samt ost. Vispar sedan ihop de knäckta äggen med mjölk, innan jag tillsätter de rivna morötterna och osten. Jag vet egentligen inte hur mycket mjölk man ska ha i smeten, utan jag kör alltid på känsla.

Sedan steker jag omeletten tills den blir jämn och fin. Kryddar med lite salt, vitlök eller ingefära (om jag vill att den ska vara extra nyttig), och förra helgen toppade jag den även med jordgubbar och banan.

Till sist serverade jag apelsinjuice i champagneglas, och vi njöt av frukosten på terrassen.

Frukost ska vara fint, eller hur!

Gillar

Kommentarer