Morotsbiffar med halloumi

Jag har hittat matlagningsinspirationen igen, och för ett par dagar sedan lagade jag morots- och halloumibiffar för första gången! Det blev väldigt gott, men kanske inte så presentable… Det var svårt att få “biffarna” att hålla ihop, men det kan väl jämföras med första gången man ska försöka sig på att laga köttbullar. Antingen blir det för mycket ägg, för lite ströbröd eller tvärsom. Eller så vet man inte riktigt vad som blev fel, vilket var mtt fall i söndags 😂

Hur som helst, jag kommer definittivt laga den här rätten igen, och här kommer receptet:

Ingredienser:

Morötter

Halloumi-ost

Ägg

Ströbröd

Valfria kryddor (jag använde endast vitpeppar eftersom halloumin i sig är ganska smakrik)

Tillagning:

Riv morötter och halloumi. Blanda i en skål. Tillsätt ägg, ströbröd och vitpeppar / de kryddor man vill använda sig av och blanda ihop till en “smet.”

Forma bollar eller biffar, och stek i smör tills de är genomstekta.

Serveras med:

Potatismos och gröna grönsaker! (broccoli och ärtor i mitt fall)

Det var inte bara jag och min man som tyckte om den har rätten, utan även svinen. De var väldigt nöjda att de fick morotsskalen! De är så söta när de sitter bredvid varandra uppe på huset och snällt delar på matskålen… Bästa någonsin att placera deras matskål uppe på huset, istället för i spånet, eftersom det nu aldrig hamnar spån i den, och den håller sig fräsch och fin.

Gillar

Kommentarer