Mörkblond

Det börjar närma sig året sedan jag blonderade mitt hår senast. Har aldrig låtit det vara så här mörkt, så länge, förrut. Jag var väldigt blond när jag var liten, och blev mörkblond som 12-åring. Sedan dess har jag alltid blonderat slingor (med två undantag då jag ville vara brunett, usch vad hemskt det var. Passade verkligen inte i det!), för att få tillbaka den där naturliga ljusblonda färgen jag en gång hade. Men i mars förra året bestämde jag mig att jag ville ha tillbaka min naturliga hårfärg.

Jag vill vara mörkblond nu ett tag, som min pappa och min bror. Jag vill slippa betala sjukt mycket pengar för att hålla kvar den där ljusblonda, solkyssta looken. Slippa köpa silverschampo för 300kr flaskan, eftersom slingorna alltid blir gula efter typ 3-4 veckor… Det är dyrt att vara blond, och just nu vill jag vara väldigt smart med vad jag spenderar mina pengar på.

Jag använder John Frieda’s Sheer Blonde schampo och balsam just nu, vilket jag gjort i över 6 år. Vet att det kostar typ 100kr flaskan i Sverige, men här i England kostar de endast £6 styck (ca 66kr styck). Ibland har de till och med “ta tre, betala för två”, vilket är perfekt eftersom balsamet alltid tar slut först när man har långt hår!

John Frieda’s produkter gör verkligen håret skinande och mjukt (pappa instämmer eftersom han också använder mitt schampo ibland haha). Det spelar ingen roll att jag inte blonderat det på ett tag; det får fortfarande en sådan fin blond nyans direkt efter tvättning. Skulle jag inte gifta mig nu i sommar, så skulle jag klippa av håret till axlarna, så jag får bort de ljusa topparna och endast har min naturliga, hårfärg. Men jag vill ha mitt långa hår kvar på bröllopet. Efter det klipper jag av det.

Gillar

Kommentarer