Mocca & Latte

När jag var hos mamma och pappa i Sverige, hittade jag två jättefina tavlor som jag tänkte "låna". Jag gillar ju att gå och plocka lite inredningsprylar från mamma och mormor. Jag har min egna lägenhet, visst, men jag äger inte hela lägenheten, så istället för att spendera pengar på inredning, tycker jag det är viktigare att spara så mycket jag kan just nu. Så kan jag köpa en freehold lägenhet inom en snar framtid. Jag längtar verkligen efter att få tapetsera, måla väggar osv, vilket jag inte kan göra just nu. Eftersom jag vet att den här lägenheten inte är för alltid, känns det då så onödigt att köpa inredningsprylar. Jag "lånar" hellre lite saker från mamma och mormor som har riktigt bra smak ibland faktiskt.

Jag frågade faktiskt mamma den här gången om jag kunde få ta med mig dessa tavlor hem och ha i köket. Det står mocca på den ena och cafe latte på den andra. Sedan är det riktiga kaffebönor i tavlorna. Det tyckte jag var coolt och det var det som jag föll för. Sade till mamma att jag tar hem dem och målar ramarna mörkbruna (de var furufärgade innan). Då matchar de bättre med kaffebönorna, samt att brun ju är min favoritfärg på inredning. Men då gav jag istället mamma en idé att hon kunde måla om dem själv istället...

Hon målade om dem svarta (hennes favoritfärg på inredning), och satte upp dem i hennes kök istället. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig! I och för sig är mitt kök grått, men de hade passat så bra in på min stil. Och mitt framtida kök kommer definitivt vara just brunt. Men nu är ramarna alltså svarta och tavlorna sitter uppe i mina föräldrars kök. De passade bra där med, och vem vet; kanske mamma är snäll och ger dem till mig en dag i alla fall, när hon tröttnat på dem. Hur coolt är de dock inte att de har riktiga kaffebönor där innanför ramen! Det gör hela tavlorna!

Gillar