Mitt i byggnadsrenoveringen

Renoveringen av vår byggnad är inne på den femte veckan, och saker går sakta framåt. Irritationen över att det här projektet aldrig kom igång har bytts ut mot en irritation över att de viktigaste punkterna av renoveringen kanske inte ens kommer ske. Jag har pratat med byggnadsarbetarna flera gånger (de anländer alltid till vårt hus när jag går till jobbet), och det verkar inte som om varken tak, staket, förråd eller trallen på vår terass finns med på deras scope of works (som byggnadsägaren skickat till dem).

Jag är så glad över vissa saker som de gjort, men är självklart samtidigt irriterad över att allt som lovats kanske inte kommer ske. Det känns alltid som om man blir lurad av alla tjänster i det här landet, och det är därför jag alltid vill göra allting själv. Jag kan måla, jag kan snickra, jag kan installera en ny tvättmaskin. Jag försöker att inte tänka på allting som inte kommer renoveras just nu, när vi är mitt inne i renoveringen, utan det får bli nästa kamp med byggnadsägaren när projektet anses som “färdigt.” För så mycket pengar som vi lagt ner på det här förväntar jag mig fortfarande mycket mer än det som gjorts.

Men det som hänt hittills är att vi fått en nymålad ingång / lobby. Dock i samma färger som förut (vitt och ljusgult). Det är typiskt England att saker ska vara som de alltid varit, men samtidigt tycker jag vitt och ljusgult passar där inne. Det ser riktigt fräscht ut nu. Dessutom har vi också fått nya lampor i alla allmänna utrymmen. De är lågenergilampor som aldrig riktigt släcks. De spar tydligen mer energi att alltid lysa med en väldigt svag styrka. Intressant.

Gammal bild från den första visningen vi var på.

Ute har vissa delar av fasaden målats, inklusive vår terass, vilket jag blev så nöjd med. Det ser så fräscht ut nu. Ytterdörren har även målats om (också samma färg som tidigare – svart) och vi har även fått ett nytt lås med en rejäl nyckel – alltså den är så tung!! –men det känns väldigt säkert. Ingen kommer kunna bryta sig in, och ingen kommer definitivt kunna sno min nyckelknippa.

Det känns i alla fall som om det är den bästa tiden på året att få det här gjort. Jag och min man jobbar hela tiden, så ingen av oss blir störda av renoveringen. Och det gör inget att det står en stor ställning på terassen – vi sitter ju i alla fall inte där ute i regnet, kylan och mörkret.

Nu ska vi gå på en mysig middag hos ett par vänner! Det är precis så här jag vill tillbringa mina novemberhelger; god mat och trevligt sällskap. Jag tror min sydafrikanska vän ska laga sydafrikansk mat. Hon är även hollänsk, så det kan bli hollänsk mat med... Spännande!

Gillar

Kommentarer