Mini Europe (del 2)

Efter Nederländerna kom vi fram till England, där min man självklart fick lov att leka vakt.

Han är så vacker…

Självklart var England representerat av Big Ben och parlamentet, men det fanns även en stor byggnad i Bath här, samt en stor riddarborg i Dover.

Sedan kom vi till den högsta byggnaden i hela parken, vilket självklart var Eiffeltornet. Sjukt att se hur pass högt det är jämfört med alla andra byggnader i Europa (gamla byggnader i alla fall, The Shard var tex för modernt för att få vara med).

I Frankrikes del av parken fanns även Arc De Triomfe…

… Och palatset i Paris. Alla tre har jag besökt, men jag skulle såklart inte säga nej till att åka tillbaka till underbara Paris inom den närmsta framtiden!

Efter Frankrike förflyttade vi oss vidare till Spanien, där bland annat palatset i Madrid var representerat.

Sedan kom vi till Italien och det lutande tornet i Pisa. Been there, done that.

Siena fanns också här. Jag har hört att det ska vara så vackert där, men vi hann tyvarr inte åka dit när vi befann oss i Toscana, så platsen finns kvar på min att göra/att besöka lista!

Vi vandrade sedan vidare till Tyskland och Berlin. Här kunde vi se Berlinmuren, och jag tog självklart en bild på min man bredvid muren. De hade även en äkta bit från den riktiga muren, inplastad bredvid.

I Tyskland fanns även gulliga små hus från Bonn. Tog just den här bilden eftersom min man har varit där, men hans egen mobil dog.

Vid Tyskland hittade vi även Luxembourg, och östeuropa, så som Polen, Bulgarien, Romänien och Slovenien.

Det tog ett par timmar att gå igenom hela parken, och det var riktigt intressant och roligt. Det finns bara en sak som kunde gjort upplevelsen ännu bättre enligt mig, och det är om de hade haft en stor minigolfbana i mitten. Hur kul att putta bollen igenom Eiffeltornet eller förbi de vackra husen i Nyhavn?! Åk hit om ni befinner er i Bryssel.

Gillar

Kommentarer