Mini Europe (del 1)

Det första vi gjorde i Bryssel var att ta en taxi ut till Mini Europe och Atomium. Kan varmt rekommendera båda sevärdigheterna!

Vi började med att besöka Mini Europe, vilket är en miniatyrpark bestående av en massa kända byggnader inom EU. Alla länder är representerade här på något vis, och man går alltså igenom parken och tittar på miniatyrerna som alla är i skala 1:25.

Danmark var det första landet vi kom till. Här fick vi se gamla vikingahus, och självklart den kända gatan Nyhavn i Köpenhamn.

Efter Danmark kom vi till Sverige och vårt kära stadshus. Fick ju lov att ta en bild på mig själv där!

Det mest representerade landet i minatyrparken var ju självklart värdnationen Belgien. Ett land som jag tycker väldigt mycket om efter den här resan!

Och besöket på Mini Europe gjorde såklart att jag nu vill se ännu mer av landet, tex det här slottet under och ovan.

Under vår korta weekendvistelse bodde vi på ett hotell precis vid Grand Place. Det var ett magiskt torg omringat av ståtliga byggnader med gulddetaljer.

Här på Grand Place (bild under och ovan) tillbringade vi mycket av helgen. Oltält, osttält, chokladbutiker och underhållning… Allt fanns här i Bryssels vackra kärna.

Efter Belgien vandrade vi vidare till Nederländerna. Jag har aldrig varit där, så jag kände inte igen den här gatan på bilden under, men antar att den är välkänd i Amsterdam.

Självklart fanns det även väderkvarnar representerade där.

Och i vattnet, som omringade den lilla “byn” med alla miniatyrer, fanns det fiskar. De var dock inte i skala 1:25 (om de inte skulle representera stora valar). De såg riktigt hungriga ut och följde efter oss runt i parken.

Inte ofta jag tycker att fiskar är söta, men de här ville jag bara krama haha. Jag har seriöst stora emotionella problem när det kommer till djur. Vill bara ta hand om allt och alla.

Gillar

Kommentarer