Mina sommarplaner 2019

Får man säga att sommaren är här idag? Det är ju första maj! I Sverige vet jag att den har tiden på året betyder valborg, och firande av våren, men här i London har allt redan blommat färdigt, och våren känns som om den tagit slut. Enligt temperaturen kanske vi inte riktigt är där än, men enligt mig är det sommar nu!

Jag ser fram emot en storslagen sommar. Min absoluta favoritårstid, och det här är mina sommarplaner just nu:

* Min mans födelsedag. Han fyller 26 år om ett par veckor, och det ska vi självklart fira. Min tanke just nu är att ta honom till Regent Street där han får välja ut en fin plånbok. Sedan bjuda honom på middag någonstans i centrala London.

* Bröllop nummer 1. Som det ser ut nu ska jag gå på det tillsammans med tre killkompisar. Min man är best man och kommer vara “där ute någonstans”, men jag har inga förhoppningar om att vi kommer sitta vid varandra under middagen eller ens kunna ses under festen. Bättre att vara inställd på det nu, och inte bli besviken sen under dagen. Jag tror i alla fall det kommer bli en trevlig dag!

* Min brors födelsedag. Jag ska till Sverige för att fira min brors födelsedag! Det händer aldrig nuförtiden, att jag är hemma i Sverige när en familjemedlem fyller år, så jag ser verkligen fram emot det. Hans födelsedagspresent inhandlades redan i förrgår; en mörkblå (tror jag) jordglob med en lampa i. Tänder man lampan lyser alla städer upp – ju starkare sken desto större stad/högre befolkningsmängd. Coolt. Han kommer älska den.

* Vinkvällar på terassen. Jag hoppas vädret blir helt underbart i sommar, så vi bara kan hänga med vänner på vår terass. Grilla, spela spel, dricka vin, skratta. Renoveringen av huset vi bor i ska börja någon gång i juni, så jag hoppas att det inte kommer stå en stor byggnadsställning på vår terass hela sommaren… Men det här renoveringsprojektet har samtidigt blivit framskjutet så många gånger nu att jag inte tänker oroa mig för det i onödan.

* Min mans masterexamen. Äntligen ska han få gå upp på UCL’s scen och ta emot sitt masterdiplom! Han slutade studera förra september, så det är verkligen på tiden att han får ta sin examen nu. Jag är så stolt över honom, och ser fram emot att fira hans stora dag.

* Min födelsedag. Snart fyller jag hela 28 år, men det känns riktigt bra. På något sätt tycker jag det låter bättre än 27. Jag kan gärna vara 28 hela livet ut. Mogen, men fortfarande ung på samma gång liksom. Jag vet inte hur min dag kommer firas än, och jag har inte ens skänkt en tanke åt vad jag önskar mig. Att bara fylla år på en lördag känns som present nog just nu!

* Sommarvecka i Sverige. Jag och min man åker tillsammans hem till min familj i nästan en hel vecka i juli. För att njuta av sommarsverige och umgås med nära och kära.

* Bröllop nummer 2. En universitetsvän gifter sig med sin nyzealändska fästman, och vi är några vänner som ska hyra ett stort hus tillsammans ute på landet över helgen. Det ska bli roligt. Temat på bröllopet är England vs New Zealand + country side dream. Ska bli så spännande.

* Bröllop nummer 3. Min mans gamla barndomsvän gifter sig, som han inte träffat på många, många år, men hon bjöd i alla fall in oss till vigseln + fika efteråt. Så why not. Bröllop är alltid trevligt!

* Solsemester på Franska Rivieran. Jag ser fram emot att glida runt i Nice, Cannes och Monaco i en vecka (i mina Givanchy solglasögon). Kan det bli lyxigare?!

* Vår andra årsdag. Jag och min man firar hela 2 år som gifta (pappersbröllop). Jag har redan köpt en present till honom, nämligen en weekend i Wien, och tänkte att papperspresenten får bli hans boardingkort.

* Vår resa till Wien. Jag har velat besöka Wien och Österrike ett bra tag nu, så det ska bli så spännande att äntligen få göra det. Min största dröm var att kunna besöka Wien, Bratislava och Budapest under en och samma resa, men pga tidsbrist (rättare sagt semesterbrist) blev det mer realistikt så här, att ta en stad i taget. Åh, vad jag längtar!

Vad glad jag blir av att tänka på att jag har så mycket planer redan 😊

Gillar