Mina matlådor

Jag förvånas alltid över hur många det är som äter lunch ute, eller går och köper en macka, sallad eller kaffe precis varje dag. Själv köper jag ingenting i veckodagarna. Det är inte en fråga om att inte ha råd (jag skulle kunna äta en plankstek till lunch varje dag om jag ville), utan det handlar om prioriteringar. 70kr om dagen blir 350 kr i veckan. 1400kr i månaden som skulle kunna läggas på något annat.

Jag äter mina egna matlådor varje dag, som ofta består av föregående dags kvällsmat. För mig är det viktigt att det är “riktig” mat som är intressant (så det inte lockar att gå över gatan till Starbucks), och som jag blir riktigt mätt på. Visst får man lyxa till det ibland med lunch ute, men när jag lagar mina egna matlådor känner jag att det är tillräckligt med vardagslyx för mig. Jag behöver inte spendera pengar på annat. Här nedan kommer tre maträtter jag haft i matlådan den senaste veckan:

Linguini Bolognese

Spaghetti Bolognese är en enkel maträtt som aldrig kan bli fel i lunchlådan. Eller Linguini Bolognese, som jag föredrar. Mycket godare än spaghetti tycker både jag och min man, och vi vet inte riktigt varför. Det bara är så. En pastarätt gjord av mig blir aldrig heller tråkig eller smaklös, det kan jag lova. I min Bolognese gillar jag nämligen att blanda i bland annat svamp, morötter och oliver. Ibland även ärtor och broccoli. Ju mer grönsaker i maten desto bättre!

Risotto

Min man lagar godaste paellan och risotton, det har jag nog redan nämnt. Igår blev det kyckling, svamp och baconrisotto som han lagat, med morötter och ärtor. Mycket ingredienser ska det vara! Också en typisk rätt som man kan gö​ra mycket mat av, och sedan ha i lunchlådan i flera dagar. Jag har aldrig lagat risotto själv, så fråga inte hur man tilllagar det. Paella och risotto är något min man har copywright på i vårt hem. Det är hans specialiteter i köket och det lägger jag mig inte i haha.

Köttfärslåda

Något som är enkelt att laga men som det samtidigt blir mycket mat av, är köttfarslåda med tärnad, stekt eller rostad potatis. Perfekt att laga på söndagskvällen, och det räcker både till middag dagen efter samt till två lunchlådor. Jag gillar att blanda i svamp, morötter, ärtor och lök även här, men likaså kan man variera ingredienserna hur mycket man vill. Det behöver inte vara mer avancerat än så.

Gillar

Kommentarer