Mina matlådor (del 2)

Här kommer lite fler maträtter jag gillar att ha i lunchlådan! Första inlägget kan läsas HÄR.

Nudlar med wok

Nudlar är något som är riktigt enkelt att laga (och det går fort!), som dessutom är riktigt gott. Jag gillar att köpa äggnudlar och mixa dessa med wokade grönsaker. Just den här gången hade jag också i kyckling på min mans begäran, men man kan ju definitivt skippa det och äta det som en vegetarisk rätt. Köttet behövs verkligen inte alls i den har rätten tycker jag. När jag stekt nudlar och grönsaker, mixar jag sedan ihop allt med en god sås. Den här gången blev det black bean sås, men sötsursås är en annan favorit. Som alltid när jag lagar mat gillar jag att variera ingredienserna mycket från gång till gång.

Vegetariska plättar med medelhavsris

Jag lagar sällan en separat lunch, utan brukar oftast äta middagsrester dagen efter. Men ibland räcker inte det, och då brukar jag fixa till något snabbt och lätt at ha i våra lunchlådor. Jag har tidigare nämnt att jag gillar att ha vegetariska burgare, frittatas, vårrullar etc i frysen (vegetarisk snabbmat), och allt detta är perfekt att tillaga till lunch. Jag värmde dessa plättar innehållande morötter, ärtor och majs i ugnen i 20min, och grillade lite paprika samtidigt (älskar grillad paprika!). Sedan har vi superbra, och supergoda microrispåsar här i England från Uncle Bens i massvis med olika smaker. Så den här gången valde jag en påse med medelhavsris (fullkorn) att servera tillsammans med plättarna och den grillade paprikan. Vilken rolig men lätt lunch det blev! Nyttig med.

Currykyckling med ris

Jag är inget fan av indisk mat, men min man är det. Han klagar jämt på mig att jag aldrig vill gå ut och äta indisk mat med honom, men det lockar verkligen inte alls. Då kan jag lika gärna laga min egna curryrätt. Kyckling, lite ris, grönsaker (den här gången lök, gröna bönor och paprika) och sås. Allt man behöver. Den här rätten ovan lagade min man, så såsen blev lite väl stark, men annars är det en enkel och god rätt, som passar både till middag och  lunch på jobbet dagen efter. Som sagt – indiskt är inte min favorit, men hemmalagat är alltid gott. Går jag ut och äter vill jag ha något roligare.

Gillar

Kommentarer