Mina hundar

Man behöver inte ha en hund för att ha en hund. Jag har lyckats få ett par väldigt personliga marsvin, som är mer som hundar. Eller "fått och fått" - jag tror det är 50% deras personlighet och 50% deras omgivning och hur jag tränat dem till att vara, som avgör saken.

De var två skygga bebisar när jag först adopterade dem, men jag ville att de skulle bli sociala djur som fick ett sådant bra liv som möjligt, så jag tränade dem. Att vänja sig med mig och min man, att bli bekväma med att springa runt på golvet, att ta för sig. Nu är de två ganska kaxiga 3,5-åringar.

De är rumsrena, så när jag är hemma får dörren till buren stå öppen och de får gå in och ut som de vill. Det måste ju vara såå tråkigt att vara instängd i en bur hela dagen, så det springer alltså fritt så mycket som möjligt och efter egen vilja. Ibland vill de tex sova på en filt på golvet, och ibland föredrar de att sova i buren.

När jag gör en kopp te i köket kan det därför se ut som ovan:

Och när jag kommer ner för trappen till nedervåningen, kan det se ut som nedan:

De älskar att följa efter oss och tigga efter mat.

Något de börjat med på sistone, är att gå till köket om de vill ha grönsaker, och sedan bara sitta där vid kylskåpet och vänta. Ar de istället sugna på lite färskt hö, så sätter de sig vid förådet under trappen (där de vet att vi förvarar deras hö). Ibland kan de sitta tyst i 10 minuter. Ibland har de lite sämre tålamod och börjar skrika rakt ut om vi inte bryr oss om dem... Det roligaste är om de skriker och jag sätter på köksfläkten eller vattenkokaren. Då tar de i och skriker det högsta de kan - för att överrösta. Sötnosar.

Marsvin är ju inte precis tystlåtna djur, men jag och min man har vant oss vid "oljudet." Det är mest mysigt.

Så ja, precis som man pratar med sin hund, och denne följer efter en hela dagen lång, så är det likadant med mina marsvin. Det är ett väldigt sällskap.

Redan när de var små hade Billy (vita marsvinet) en väldigt färgstark och självsäker personlighet. Så det är väl inte så konstigt att han är mest social av sig, springer omrking mest och även följer efter mig mest. Men Bailey (bruna marsvinet) gillar att sitta på mina fötter när jag är i köket och lagar mat. Det är då vi bondar som mest.

Gillar