Mina favoritkryddor

Jag fick lov att ta ner min kryddhylla när vi skulle kakla bakom spisen. När jag var på jobbet en dag, överraskade sedan min man mig med att sätta upp den under microvågsugnen istället… Jag vet fortfarande inte om jag gillar det 😂Egentligen är hyllan alldeles för liten. Jag behöver en längre, eller två hyllplan, och helst vill jag ha alla kryddor närmre spisen… MEN, jag börjar samtidigt vänja mig vid den här lösningen. Och jag känner mig färdig med köket.

Det roligaste med matlagning är kanske att krydda den. Jag älskar att experimentera med kryddor i olika maträtter, så jag köper ganska mycket kryddor och är aldrig rädd för att prova något nytt. Ingefära och gurkmeja är mina nya favoritkryddor som jag blandar i nästan all mat nuförtiden. Det smaksätter maten på ett bra sätt, och är samtidigt väldigt nyttigt. God mat som samtidigt är nyttig är ju 👍👍👍

En annan krydda jag inte kan få nog av ar den svenska köttfärskryddan, som tyvärr inte finns här i England. Så den köper jag med mig från Sverige några gånger per år. Kan inte laga köttbullar, tacos eller köttfärssås utan den! Smaken blir inte alls bra då. Vitlökskrydda är sedan min gamla favorit som jag alltid varit smått besatt av. Likaså med paprikakrydda, persilja och italienska örter. En pasta utan vitlökskrydda tex… är det ens en pasta?!

Älskar mitt nya kök, och jag älskar den kryddiga maten jag lagar här inne 😉. Mitt tips är verkligen att experimentera med gurkmeja och ingefära. Det passar sååå bra i de flesta maträtter!! Kan inte understryka det nog.

Gillar