Mina 100 mål

1. Börja varje dag med ett leende – Jag tror starkt på att en daglig, positiv attityd gör mycket här i livet. Därför vill jag alltid fokusera på att vara glad och se det positiva i varje situation. Att le på morgonen intalar hjärnan att det kommer bli en bra dag, och så blir det just det!

2. Uppskatta tidiga morgnar – Det hänger ihop lite med föregående. Jag är väldigt morgontrött, men jag vill jobba på det.

3. Se fram emot någonting varje dag – Uppskatta det lilla i vardagen, även om det “bara” är en god kopp grönt te efter jobbet.

4. Påminna mig själv om mål jag redan uppnått – Det är viktigt att fokusera framåt, men det är minst lika viktigt att se tillbaka på det man redan avklarat i livet, och vara stolt över det.

5. Träna regelbundet – Jag vill vara snäll mot min kropp och stärka den med fysisk träning. Bara för att jag är smal är det ingen anledning att inte röra på mig. Min kropp lagrar inte fett synligt, men det betyder inte att jag mår bra på insidan.

6. Skita i vad andra tycker – Det hänger ihop med föregående. Jag blir ofta arg när jag får konstiga kommentarer, speciellt om att jag ar “smal.” Men jag har som mål att inte bli arg utan bara ignorera dessa kommentarer. Jag vet vem jag är och inte är, och folk jag inte känner har ingen rätt att bekräfta/ifrågasatta det.

7. Springa 5k – Just nu springer jag kanske 2k, går lite, springer lite igen, går lite osv. Men en dag ska jag springa hela rundan.

8. Dela hörlurar med min fästman när vi springer – En dag ska jag också komma upp i samma takt som han håller.

9. Lyssna mer på musik – Det har gått en period då jag nästan inte lyssnat på någon musik överhuvudtaget, men nu när jag sakta har hittat tillbaka inser jag hur lugnande, glatt och inspirerande musik verkligen kan vara.

10. Gå på fler konserter – Hur härligt är det inte med livemusik?

11. Bli bättre på att hantera stress – Jag tror inte någon gillar stress, men eftersom jag är en organiserare och planerare till naturen, är jag inte bäst på att hantera det i alla situationer. Jag vill ha ordning och reda och tillräckligt med tid på mig.

12. Åka på en yacht – På turkosfärgat vatten, medan jag ligger på soldäcket i en bikini och tittar på delfiner. Det är livet.

13. Dricka champagne på yachten – Självklart ska det lyxas till det ännu mer.

14. Besöka så många länder och platser som möjligt – Jag älskar att resa och jag vill verkligen resa runt i hela världen. Det är dessutom det enda du kan spendera pengar på som faktiskt gör dig rikare!

15. Bli bättre/flytande på Spanska – Studerade det i skolan och kommer ihåg ganska mycket fortfarande, men vill samtidigt jobba på det. Skulle säga att det är mitt tredje bästa språk efter svenskan och engelskan.

16. Bli bättre/flytande på Franska – Gjorde det dumma misstaget att välja Tyska i 6:an istället för Franska eftersom det var “lättare.” Är dock en Paris-lover, och franska är ett sådant mysigt språk. Jag vill kunna mer.

17. Bli bättre/flytande på Italienska – Likadant här. Italien är ett underbart land och jag vill kunna prata mer italienska.

18. Prova på mycket nya maträtter – Till vardags, men även när jag är utomlands. Jag älskar att prova local cuisines. Man vet aldrig vad man kan tycka om (sniglar i Frankrike till exempel).

19. Äta mer vegetariskt – Jag är en riktig djurvän, men jag är dålig på att inte äta kött.

20. Informera mig mer om vad saker innehåller/kommer ifrån – Som ovanstående, köper jag aldrig äkta päls eller skinn eftersom jag är emot djurplågeri. Uggs är ett exempel på skor jag skulle vilja ha, men avstår ifrån eftersom de är gjorda av fårskinn. Usch!

21. Gifta mig – Vilket kommer hända inom en snar framtid (om allt går som det ska, vilket vi hoppas på!).

22. Fira bröllopsdagar – Jag vill fira dem enligt traditionen, då vi ger varandra presenter utav bomull, papper, läder osv. När vi firar ett år ska min fästman få kalsonger eller strumpor i present, definitivt, haha.

23. Alltid värna om min och min makes relation – Det kommer alltid vara vi två mot världen. Jag vill att vi förblir varandras bästa vänner. För alltid.

24. Hitta på en massa roliga äventyr tillsammans med min make – Vi ska fortsätta uppleva världen och livet tillsammans, och det ser jag fram emot.

25. Ha dubbelt medborgarskap – Jag vill ansöka om engelskt medborgarskap när jag gift mig. Kommer självklart ha kvar mitt svenska, men det blir lättare med dubbelt om vi senare i livet får barn.

26. Hjälpa min fästman/make att bli flytande i svenska – Han är på god väg, men vi måste bli bättre på att träna när vi är själva. Förra året gjorde jag skriv- och lästester till honom varje vecka, men nuförtiden har vi inte hittat tid till det.

27. Köpa lägenhet – Vi har ett lånelöfte just nu, men det räcker bara i 3 månader, så vi får se när lägenhetsköpet blir av. Vi är ganska petiga när det gäller boende, och vill hitta något vi trivs med och som har stor potential.

28. Köpa fler blommor – Blommor gör det så fint och hemtrevligt inomhus. Jag måste sluta vänta på att min fästman ska köpa åt mig haha.

29. Köpa hus – Någon gång i livet vill jag byta ut lägenheten mot ett stort hus med en stor trädgård i ett mysigt område. Nu pratar vi stora ekonomiska mål som kommer lite senare i livet.

30. Ha en trädgård full med rosbuskar– Röda, rosa, vita; alla färger. Jag vill ha fullt med rosor i trädgården. Det är så fint.

31. Designa och bygga mitt eget drömhus – Det är definitivt den ultimata drömmen. Jag har redan en bild av hur det ska se ut i huvudet. Jag tänker mig mycket trä och bruna, varma nyanser. En stor pool är definitivt inkluderad i drömmen, med soldäck och en walk in closet + en walk in vinkyl inomhus.

32. Bada i en infinitypool – Har faktiskt aldrig gjort det.

33. Ha min egen örtträdgård – Jag vill kunna krydda min mat med mina egenodlade örter. Tantigt kanske, men jag ska göra det modernt och lyxigt när jag är 40+.

34. Köpa en canvas och måla mitt egna konstverk – Som jag sedan kan sätta på väggen i mitt hem. Ibland måste man få leka med sin kreativa sida, och vem vet, jag kanske till och med kan tjäna pengar på mina framtida konstverk.

35. Bli avmålad, naken - Alltså vem vill inte det? Som Rose i Titanic? Haha, jag älskar min kropp så skulle gärna ha en sådan tavla på mig själv hemma. Kanske inte för grafisk dock, om gästerna kan se den…

36. Skaffa hund – Min favoritsort är Pomeranian. Har drömt om en sådan hund så länge att snart är det dags tycker jag!

37. Skaffa katt – Min favoritsort är Persier. Jag tycker det är så mysigt med djur. Behöver verkligen mer djur i mitt liv. Katter verkar dessutom tycka om mig.

38. Skaffa andra djur med – Har växt upp med kaniner och marsvin. Om jag någon gång får barn vill jag att dem också ska få växa upp med olika djur. Man växer så mycket utav det, och blir en snällare människa då man lär sig att respektera och ta hand om andra levande varelser. Det tror jag verkligen.

39. Hjälpa djurorganisationer– Till exempel bidra med pengar och voluntära med att hjälpa hemlösa djur.

40. Bli bättre på att hantera konflikter – Speciellt på jobbet när man arbetar med så många olika personligheter, men även med vänner. Jag är oftast den som “inte vill lägga mig i.” Men ibland kommer man inte undan.

41. Förbättra mitt tålamod – Har inget tålamod när det kommer till människor ibland. Jag är ingen people-person, men ibland måste man försöka vara det. Igen; det är mycket jobbrelaterat där man inte kan välja vilka man umgås eller arbetar med. Även mitt tålamod generellt borde förbättras.

42. Klättra i karriären – Våga ta nästa steget om jag känner att jag sitter fast/inte kommer vidare med vad jag vill uppnå.

43. Tjäna mer pengar – Det är viktigt för mig med ekonomisk säkerhet, och därför borde jag hela tiden söka efter fler/alternativa inkomstkällor. En idé just nu är att ta upp Instagramsamarbeten igen.

44. Studera en MBA – När jag var yngre var utbildning väldigt viktigt för mig. Jag ville gå IB-programmet, jag ville gå på Universitetet, studera en Master, en MBA… Dock blev jag trött på studentlivet efter min 3-åriga bachelor-degree och trivs nu väldigt bra med heltidsjobb och en stadig inkomst. Men drömmen om en MBA (Master in Business Administration) lever vidare i bakgrunden.

45. Spara mer pengar – Vägen till ekonomisk frihet ligger alltid i sparandet och hur du förvaltar dina pengar.

46. Köpa aktier och se sparpengara växa – Jag har alltid tyckt att aktie- och fondspar varit en intressant grej, men jag måste läsa på lite mer.

47. Gå på networking events – För kontakter är alltid bra att ha!

48. Bli inbjuden till gratisevent/få en massa gratisprylar – Det var ju det som var motivationen med mina Instagramsamarbeten. Jag borde ta upp det igen och se vart det kan ta mig.

49. Gå på ett TED talk/TED event – Har varit min dröm sedan jag var 17. Att få vara i publiken bland alla intelligenta människor och lyssna på något viktigt, intressant, spännande och inspirerande som kan förändra världen. Från första parkett liksom.

50. Titta på 3 TED talks i veckan – Jag älskar TED talks. Det är definitivt vägen till att bli lite smartare på endast (ca) 17 minuter.

51. Visa mina barn TED-EDs – Vilket är TED talks för barn, men vuxna kan faktiskt också lära sig mycket genom det. Jag vill ha smarta, insiktsfulla barn. Defintivt.

52. Ha en bra work/life balance – Work hard play hard, helt enkelt. Jag vill hela tiden känna att jobbet inte tar för mycket av det jag skulle kunna göra om jag inte jobbade. Det som verkligen betyder någonting i livet.

53. Alltid maxa/ta ut alla semesterdagarna – Finns de på jobbet som alltid har 10 dagar+ semester kvar i december. Jag är inte sådan och vill inte vara det heller. Livet är till för att upplevas så mycket som det går. Ta ut din semester, njut, unna dig en resa.

54. Ignorera jobbemails utanför arbetstimmar – Jag har ingen jobbtelefon, så min mobiltelefon har en massa arbetskontakter och jobbemails. Svårt att inte kolla då, eller svara på ett samtal. Men jag ska bli bättre på det. Min fritid är ju just det; min fritid.

55. Unna mig semester utomlands, ofta – Jag älskar ju att resa och se mig omkring, så många resor utomlands ska det bli. Långa och korta.

56. Resa till Karibien – Det har varit drömdestinationen sen jag var väldigt liten. St Vincent, St Lucia, Aruba, Barbados… Vi ses snart.

57. Resa till USA – New York, Miami, Texas… Vi ses också snart.

58. Klappa/mata en giraff – Jag har en förkärlek för giraffer. Söta djur. Det här målet kanske går bäst att uppnå på en djurpark, men jag gillar inte djurparker så mycket. Tycker inte om att djuren är instängda… Mår dom verkligen bra där liksom? Vem vet? Klappa giraff får jag nog göra i Afrikas vildmark istället. Coolt.

59. Simma med delfiner – Vem har inte det som mål i livet?

60. Rida på en elefant – Igen; jag älskar djur, och framförallt elefanter verkar så härliga. De verkar liksom ha samma mentalitet som en stor hund. Vill bara krama dem haha.

61. Besöka Keops-pyramiderna – Att besöka Keops-pyramiderna är också någat jag velat göra sen jag var riktigt liten; typ sen man spelade Rummel och Rabalder som dataspel. Aldrig gillat historia men ancient Egypt var den delen som faktiskt var intressant.

62. Besöka ett buddhistiskt tempel – Det verkar zen och rofyllt. Jag skulle nog trivas bra där.

63. Ha massor med egentid – Jag är en ganska introvert person, som behöver mycket egentid för att varva ner, planera framtiden och fokusera liksom.

64. Få en större erfarenhet utav barn – Jag har ingen släkt eller vänner som har barn, utan den enda erfarenheten jag har utav barn är när jag själv var ett barn och lekte med andra barn! Om jag någonsin ska “våga” bli gravid, behöver jag definitivt mer erfarenhet av barn. Just nu tycker jag bara barn och mammor verkar jobbiga och irriterande.

65. Bli gravid – Självklart skulle det vara mysigt med en liten familj i framtiden.

66. Njuta av att vara gravid – Just nu känns det bara skrämmande. Att ha någonting växa inuti dig… Det är så mycket som kan gå fel och jag känner mig inte alls redo. Men någon gång är jag redo, hoppas jag. Och då ska jag inte vara rädd varje dag under graviditeten, utan lugn och sansad.

67. Föda barn – Om att vara gravid är skrämmande, är det ingenting mot jag tycker föda är. Det verkar inte biologiskt möjligt att klämma ut en vattenmelon liksom… Verkligen ingenting jag ser fram emot, men det är samtidigt ett mål att klara av det.

68. Namnge barnen – Det har någonting att göra med att jag vill föra vissa namn vidare.

69. Vara mammaledig länge/jobba deltid – Skaffar man barn ska man också ta hand om dem, och inte lämna över ansvaret till andra så fort de är födda. Jag vill tillbringa massor med tid med mina barn.

70. Fira barnens födelsedagar – Det kommer väl vara bästa dagen/dagarna på året, och jag kommer verkligen göra en big deal out of it, varje år. Då menar jag inte köpa en massa dyra presenter; det är mycket viktigare att tillbringa tid tillsammans och ha roligt.

71. Vara bästa mamman i världen – Jag ska ha pli på mina ungar, men vara deras bästa vän på samma gång. Det går, eftersom det var så min uppväxt såg ut. Jag vill att mina barn ska ha det minst lika bra som jag hade det, och få växa upp i en lika kärleksfylld familj och omgivning.

72. Acceptera barnen som de är – Jag kommer definitivt klä en framtida flicka i rosa, och pojke i blått, men om de väljer en annan väg finns jag alltid där för dem. Jag vill att de växer upp till att bli smarta, snälla, insiktsfulla individer. Resten kvittar.

73. Ha finaste lilla familjen – Inkluderat i detta kan vara fler barn, ett eller inget alls (vem vet vad framtiden utvisar?) Jag vill i alla fall ha någon form av “tillägg” till det jag har idag.

74. Bli ännu bättre på att laga mat – Jag älskar mat, och jag tycker i och för sig att jag redan är duktig i köket, men självklart finns det alltid rum för förbättring. Det finns till exempel vissa av mormors recept jag vill prova laga/bli bättre på.

75. Bli ännu bättre på att baka/baka mer – Jag lagar hellre mat än bakar, men mormor bakar så mycket gott och har så många recept som jag bara måste prova mig på.

76. Skänka mer pengar till välgörenhet – Kanske till och med till någon ny organisation. Just nu skänker jag pengar till Cancerfonden och WWF varje år.

77. Ge pengar till en total stranger – Bara för att göra någons dag liksom.

78. Lära känna nya människor/skaffa nya vänner – Jag har blivit sämst på att träffa nytt folk. Jag föredrar mina gamla vänner haha. Men ibland tror jag man behöver lite annat folk runt omkring sig.

79. Ta upp vänskapen med en gammal vän/barndomsvän – Det finns många barndomsvänner jag skulle vilja ta upp kontakten med. Som jag faktiskt saknar, jättemycket, och jag tror vi skulle ha det riktigt trevligt tillsammans.

80. Class reunion Unisversitetet – Helst vill jag ha en reunion ute på vår favoritklubb Tiger Tiger. Låtsas att det är en måndagskväll igen och vi är fortfarande 20. Hade verkligen sååå grymma kvällar/nätter där som jag verkligen aldrig kommer glömma.

81. Class renunion IB – Spännade att se vad alla gör idag. Idag har jag faktiskt bara kontakt med typ 3 personer därifrån. Ganska svårt att hålla kontakten när alla är så utspridda i världen.

82. Class reunion Nyorp – Min favoritskola! Där jag gick i lågstadiet (lekis-5:e klass). Vi försökte ha en reunion för ett par år sedan, men det blev inte av. Skulle vilja planera en igen. Hade verkligen bästa tiden på Nytorp med min klass. Det bästa var ju att alla dessutom var grannar, och man kunde gå till en kompis och knacka på och fråga om de ville leka, bara så där. Och svaret blev alltid ja. Om man ända kunde få vara liten igen…

83. Våga klippa håret axellångt – Jag vill prova på något nytt. Jag är trött på det långa håret nu som aldrig gör som jag vill. Först vill jag spara ut det till bröllopet, men sen är det dags att klippa det tycker jag.

84. Bleka håret isblont/grått – Jag vill, men mitt jobb skulle hata mig. Någon gång hoppas jag dock att jag kan experimentera lite med håret igen. Ibland saknar jag även min labret-piercing haha.

85. Göra en spraytan – Lättare än att bronza hela tiden (vilket jag inte ens gör, men hatar att vara blek). Måste prova på!

86. Dricka dyrt champagne – Bara för att liksom.

87. Gå på champagneprovning – Verkligen någonting jag skulle gilla. Jag tycker all champagne smakar likadant, så skulle vara intressant att prova på olika sorter samtidigt och se om det verkligen är någon skillnad haha.

88. Gå på vinprovning – Vi hann aldrig med vinprovning i Toscana! Så det måste göras nästa gång jag är i Italien.

89. Köpa en Chanel väska/skor/örhängen – Chanel har varit favoritmärket sen jag var liten. Någon gång i livet ska jag köpa min egna väska, skor eller örhängen. Men just nu känns det lite för lyxigt. Jag kan spendera mina pengar på annat.

90. Bli miljonär – Vem vill inte bli miljonär? Jag litar på att en stabil karriär och smarta investeringar tar mig dit. Mellan mig och min fästman har vi ca 1 miljon kr i sparpengar just nu, men jag vill ha en miljon på mitt konto efter hus och annat är betalt, som vi inte har i våra liv just nu.

91. Gå i tidig pension – När vår mortgage advisor frågade mig vid vilken ålder jag ville gå i pension, svarade jag 35. Troligtvis blir det inte så, men kan jag inte få gå i pension när jag är typ 55.

92. Köpa en sommarstuga/semesterhus i ett annat, varmt land – Tänker mig typ Pernilla Wahlgrens föräldrar som lever livet i Spanien. Det vill jag också göra när jag blir äldre, bara njuta av solen och ha ett mysigt litet hus i ett varmt land.

93. Få barnbarn – Först måste jag väl få egna barn, så nu pratar vi väldigt långsiktiga, mer generella mål.

94. Träna bort höjdrädslan – Jag är inget fan av höga höjder egentligen…

95. Träna bort ål, orm och maskfobin – Jag vet inte varför, men jag är livrädd för dessa varelser som rör sig på ett sånt himla konstigt sätt, och bara känns helt unreliable. Ormar är ju faktiskt giftiga, och ålar kan ge dig en elektriskt chock, men jag vet att maskfobin bara är konstig. Men jag hatar verkligen när det regnat ute och alla saftiga maskar ligger och kryper över hela vägen, precis där du ska gå… Ännu värre på sommaren när du har ballerinaskor på dig. Då känner man sig ännu mer “utsatt.” Eller hur hemskt är det inte att gå barfota på gräset och du ser en mask komma fram ur gräsmatten, precis där du ska gå?! Jag ryser av bara tanken.

96. Få mamma att flyga/ hälsa på mig i England – Hon får panikångest av att bara tänka på att flyga. I början hade hon till och med jobbigt att hämta eller lämna av mig på flygplatsen. Nu är hon dock så van att skjutsa mig och pappa hela tiden. Men jag vill att hon tar ytterligare ett steg framåt. Vi skulle ha det så mysigt här, eller på en mor och dotter-resa någon annanstans i världen.

97. Gå på en fotbollsmatch med min bror – Han tjatar på mig att vi måste åka till Newcastle och se på hans favoritlag. Men det är ju så himla långt och osmidigt att ta sig dit. Ska köpa en bortamatchbiljett åt honom istället, när de spelar i London.

98. Rösta på Socialdemokraterna i nästa val – Jag har aldrig riktigt hållt med Socialdemokraternas politik. I teorin låter det ganska bra, men i praktiken fungerar det inte, vilket jag diskuterat med morfar så många gånger. Han var en stor socialdemokrat med ett ännu större hjärta. Och han gillade att diskutera politik, framför allt med mig, eftersom jag röstade på Moderaterna haha. Så i nästa val ska han självklart få sin röst hörd, fastän han inte finns med oss längre. Eftersom han inte kan rösta själv, ska jag rösta åt honom. Han hade ju trots allt en poäng med alla sina argument, och han har jobbat så hårt med politiken hela livet. Självklart ska han få rösta i nästa val med.

99. Alltid vara där för min familj och mina vänner – Det viktigaste i livet är människorna du delar det med. Jag vill alltid prioritera familj och vänner före jobb. Om det gör mig mindre framgångsrik, so be it, i livets slut tror jag inte jobbet är det man är mest stolt över i alla fall.

100. Aldrig sluta älska mig själv – Det är definitivt något positivt med att vara din egen bästa vän, och det tänker jag alltid vara.

Gillar