Min Scratch map

För några år sedan fick jag en scratch map i julklapp. Ni vet, en sån där karta man skrapar länderna man varit i. Jag älskar att resa, och ett mål är väl att resa till så många länder som det bara går under en livstid. Därför älskar jag också min scratch map, som just nu sitter på sovrumsväggen. Att titta på den ger omedelbar motivation och inspiration för framtiden. Lite sent, skrapade jag därför Tjeckien för några dagar sen. Resultatet ser ni här under. Det blev inte alls bra! Jag tyckte det var lite svårt att skrapa Italien i somras, men Tjeckien bara totalförstördes direkt. Antingen för att:

1. Man inte ska skrapa när kartan sitter på väggen (dock gjorde jag det med både Italien och Frankrike).

2. Jag använde mig av en riktigt trisskrapa förra gången (den här gången tog jag ett vanligt mynt från min plånbok).

3. Det är fel på kartan

4. Centrala Europa ska bli vitt efter man skrapat det helt enkelt (alla världsdelar verkar annars ha olika nyanser av grönt)

Problemet är ju att det inte riktigt går att "göra om och göra rätt" nu. Har du väl skrapat kartan så har du ju det. Ju mer jag tar i, desto mer av hela kartan försvinner bort. Jag vill inte ha en stor vit fläck i mitten av Europa, men jag tror jag lyckades fixa till det så det ser lite bättre ut nu i alla fall. Sen är ju Tjeckien ett väldigt litet land på kartan. Kanske ska fokusera mig på att resa till större länder som är mycket lättare att skrapa i framtiden haha. Vi åker till Mexiko, Thailand eller Australien på nästa semester tycker jag!

Gillar