Min första tapetsering

Det har gått en knapp vecka på det nya året, och redan har jag lärt mig något nytt; nämligen att tapetsera! I lördags var det äntligen dags. Jag hade sett fram emot det här hela veckan. Inte bara själva tapetseringen, utan även att få vakna upp i nya lägenheten och uppleva den i DAGSLJUS. Det är ju mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag kommer hem. Att kunna dra upp persiennerna på lördagsmorgonen, titta ut på trädgården och vakna sakta var därför helt underbart.
Planen i lördags var att göra den här vita, tråkiga väggen intressant, mysig och snygg. På mina villkor! Alltså fick jag äntligen, äääntligen inreda ett rum precis så som jag själv vill ha det. Naturligtvis är också min man med och bestämmer, men jag är så glad att han låter mig ha sista ordet när det kommer till inredning. Han litar på min stil och det gör han ju helt rätt i 😉
De som bodde här tidigare hade en liten dotter som bodde i det rummet vi nu kommer göra till gästrum. De lämnade kvar hennes Frozen (eller Frost) gardiner som vi fick perfekt användning för när vi skulle tapetsera haha. Vi lade ut dem på golvet och sedan var det bara att köra (efter vi såklart inhandlat tapet, klister och verktyg vi behövde). Både jag och min man var peppade på att tapetsera, så vi turades om lite. Ibland klistrade han och jag satte upp våden, ibland tvärsom osv. Superbra teamwork!
Såå många jag pratat med om tapetsering har avrått oss ifrån att göra det själva. "Det är för svårt, och så lätt att det blir fel." "Ni kommer börja bråka och det kan leda till skiljsmässa." Vi har fått mycket konstiga kommentarer kan jag säga. Glad att vi inte lyssnar på folk som säger att vi inte kan. Man ska ALDRIG lyssna på onödiga negativa kommentarer. Man kan alltid om man vill! Det tog ett tag för oss att tapetsera eftersom vi ville vara nogranna och inte göra fel, men resultatet blev också superbra. Jag är verkligen så stolt och nöjd över vår nya "stenvägg" i vardagsrummet!
Tapeten ser så jäkla bra ut, och passar verkligen in med bordet, TV bänken och förhoppningsvis den framtida soffan som är beställd men inte färdiggjord än. Just nu har vi middagsbordet vid fondtapeten, men när den nya soffan kommer så kommer allt ändras om lite. Meeen det är så snyggt redan. Vad en liten tapet kan göra skillnad, och verkligen lyfta upp ett rum. Ser fram emot att fortsätta nästa helg. Då är det somrummet som ska få sig ett lyft med en liten fondvägg.

Gillar