Min första paj

Mitt nya mål är att bli jättebra på att laga pajer! Jag har alltid tyckt om att äta pajer och nu ska jag klara av att göra mina egna. Jag vill bli den som alla vill hem till för att hon alltid bjuder på sådana goda pajer 😉

Min första paj blev min mammas recept på kycklingpaj. I efterhand skulle vi båda checkat av the ratio mellan degen och fyllningen, för det blev lite för lite deg och lite för mycket fyllning 😂 Men för att vara min allra första paj är jag supernöjd över resultatet!

Botten bestod av en enkel pajdeg på mjöl, smör och vatten, och fyllningen bestod av kyckling, svamp och paprika. Med mycket paprikakrydda. Jag gjorde sedan en sås genom att mixa creme fraiche, två ägg och riven cheddar ost.

Såsen kryddade jag med svart och vitpeppar, paprikakrydda, chili, vitlök och lite persilja. När det kommer till kryddning går jag aldrig efter något recept, utan kryddar på känsla och det jag känner för att tillsätta just i stunden. Det brukar oftast bli riktigt bra då!

Enligt mammas recept skulle man ha pajdeg i botten, sedan fyllningen och tillsist såsen ovanpå. Det blev gott, men nästa gång kanske jag gör ett pajdegslock med. Vi serverade sedan den här pajen tillsammans med potatismos, men mamma sa att i Sverige ska man helst bara servera pajer tillsammans med en fräsch sallad. I alla fall; ett lyckat första försök på min resa till att bli den bästa pajbakaren någonsin 😉

Gillar

Kommentarer