MIN FÖRLOVNINGSRING

För ett år sedan fick jag äntligen min efterlängtade förlovningsring. Min fästman beställde den dagen efter han friade haha, så kan man också göra om man är osäker på vad svaret blir! Nej, han hade verkligen tjatat om förlovning och giftemål i säkert sex månader innan han vågade fråga. Han ville verkligen veta vad jag tyckte och tänkte om det (helst en gång i veckan) så han var 150% säker på vad jag skulle svara. Ändå kom det som en chock när han väl friade. Jag trodde han skämtade och skulle knyta skon i snön, så jag kanske förstörde det romantiskta i det hela haha.

Han köpte min ring på Albreks Guld i Västerås. Det är också där vi har tänkt att vi ska köpa äktenskapsringarna. Vi vet att folk har lite annorlunda traditioner i sverige; att det köps två förlovningsringar först och sen en extra till bruden vid bröllopet. På något sett tyckte både jag och min fästman att den engelska traditionen är bättre (pappa sa att det är självklart att min fästman tycker så, nu kan ju han forfarande strula runt eftersom han inte har en ring haha! Älskar min pappa...)..

Min förlovningsring består av 18k vitt guld och har totalt 13 diamanter. 7 diamanter utgör själva stenen i mitten (som har formen av en blomma), och sedan sitter det tre diamanter på varsin sida om stenen. Totalt är diamanterna 0.26 carat.

Min fästman valde ut ringen helt själv, och jag älskar hans val. När vi pratade om förlovning diskuterade vi även ringar. Jag sa att jag gillade guldringar (gult guld) med princess cut diamonds, och att jag ville ha fler diamanter än bara en som de flesta har. Han tyckte dock jag skulle ha vitt guld, för det är mer "jag", modernt och annorlunda. När han såg den här ringen som såg ut som en blomma, sa han att den var lätt och söt och påminde om mig haha så den blev det!

8000kr kostade ringen, och både jag och min fästman kom överens om att det var ett bra pris på en förlovningsring. Inte något som känns som en stor förlust i plånboken, men samtidigt gav det oss en vacker, äkta ring med flera diamanter. Jag älskar den. Jag älskar han. Och nu har ringen varit hos mig i precis ett år idag!

Gillar

Kommentarer