Min bror ska flytta

Jaaa, min lillebror har köpt sin första, alldeles egna lägenhet! Jag är så glad, och så stolt, och helt spänd av förväntan (varför verkar det som att jag är mer exalterad än honom?! Kanske för att jag vet att jag kommer bli förfrågad om inredning och styling, vilket jag ju älskar att hålla på med). Ser så fram emot att typ få köpa en snygg tavla eller ett soffbord till honom i inflyttningspresent!

Efter ett år av letande efter den perfekta lägenheten, och ett antal förlorade budgivningar, står min bror nu alltså som ensam segrare av en alldeles egen 2:a i centrala Västerås. Han fick precis det han ville ha till slut, och jag är sååå glad för hans skull (och min med; alla framtida gånger jag behöver en sovplats i centrala Västerås vet jag vart jag ska gå hehe). Vi (jag skriver vi, eftersom jag hjälpt honom väldigt mycket) har hållt på med budgivningen i flera dagar nu. Han ville ha min hjälp eftersom jag tydligen är “riktigt bra på sånt här”… Men jag har väl aldrig budat på en lägenhet i Sverige? Processen här i England är verkligen helt annorlunda, jag menar, min bror har redan skrivit på alla papper, och jag vet inte ens när eller om vi ska flytta. Jag har inte sett några papper eller någon som helst “progress” på över en månad…

I alla fall, så menade min bror att jag är bra på att “spela spel”, strategiskt tänkande och att läsa av situationer. Därför fick jag ta kontrollen över budgivningen. Det var riktigt roligt men läskigt på samma gång. Jag ville inte gå in alldeles för hårt, bli alldeles för involverad med min vinnarskalle och “spela bort” alla min brors pengar haha, men tillsammans lyckades vi hantera det där finfint. Vi budade lite lätt i början, och sedan gick jag in med ett chock/skrämselbud som fungerade väldigt bra. Vilket bra team vi är! Och jag tror definitivt lägenheten är värd 1,2 miljoner, så vi har inte gjort världens sämsta ekonomiska beslut heller haha.

Inflyttningsdatumet är i slutet av januari, så det blir nog en lång väntan för min bror tills dess. Men jag tror det är värt att vänta lite. Då får han ju samtidigt lite fler månader på sig att spara ihop pengar igen. Det kan ju alltid behövas när handpenningen försvinner från sparkontot. Jag funderar på om jag ska ta ett par dagar semester då, så jag kan åka hem till Sverige och hjälpa honom med flytten. Jag är jättegärna med och handlar och sätter ihop möbler. Det var ju det absolut roligaste med att flytta till en egen lägenhet! Att planera vilket färgtema man vill ha, och var allting ska stå... Åh gud så roligt! Jag tycker nog som sagt det här är mer spännande än vad han tycker. Jag har hört talas om mammor som lever genom sina barn, men jag tror jag är en syster som lever genom min bror ibland. Jag blir bara så glad och exalterad för hans skull. Hoppas lägenheten och livet som självständig blir allt han drömt om.

Gillar

Kommentarer