Min bror flyttar ut idag

Idag är det inte bara fredag, utan också en stor dag för min lillebror. Idag är nämligen dagen då han äntligen ska få flytta in i sin egna lägenhet! Han köpte en lägenhet i september med inflyttnigsdatum idag, så han har väntat ganska länge. Men den som väntar på något gott… Eller stort i det här fallet; för visst är det stort att flytta hemifrån.

Kan inte riktigt förstå att min bror flyttar ut från våra föräldrars hus idag. Inte för att jag ser honom som “liten” längre, men i alla fall. Har aldrig sett honom laga mat i hela mitt liv, eller ens diska för den delen, eller bädda sängen… Jag undrar liksom hur han ska klara sig, och jag vet att mamma undrar samma sak 😂 Min bror har alltid varit mammas lilla bebis. Som det äldsta barnet i familjen fick jag lära mig att klara mig själv relativt tidigt i livet, medan min bror fortfarande får all mat lagad av mamma (till och med frukosten ibland!!). Tror det blir ett riktigt wake up call att bo själv och inse att kylen inte fyller på sig själv osv…

Planen var egentligen att jag skulle vara hemma i Sverige nu och hjälpa min bror flytta, men det gick inte riktigt ihop sig med jobbet, så jag åker dit om två veckor istället. Att flytta, bygga ihop möbler och inreda är ju så himla roligt, så fastän jag hållt på med det själv i snart en månad, kan jag inte motstå frestelsen att hjälpa min bror med. Troligtvis är det mesta redan klart när jag kommer, men i alla fall. Tills dess finns jag här på telefonen om han behöver inredningshjälp. Är också sååå nyfiken på hur hans lägenhet ser ut irl, har hittills bara sett bilder.

Så det är ett nytt spännande kapitel i livet som väntar min bror, och för oss andra med för den delen. Mamma och pappa måste vänja sig vid ett väldigt tomt hus, och jag får ännu ett hem att besöka när jag åker till Sverige. Men jag får lite moderskänslor när jag tänker på att han ska klara sig helt själv nu. Vill bara åka dit och laga mat och tvätta åt honom haha, men om jag känner så, hur känner då inte min mamma?! Hon är säkert redan där och diskar just nu.

Gillar

Kommentarer