Middagen

Min eftermiddag mellan vigseln och middagen bestod som sagt mest av fotografering och att hälsa på alla, men jag lyckades också få i mig ett glas vin medan jag gick tipspromenaden med mina brudtärnor och min bror. Självklart vann jag och blev diskvalificerad, men det var kul ändå! Sedan visade jag runt min kusin och hans flickvän i herrgården, de fick se vår brudsvit osv. När vi kom ned igen hade alla satt sig för middagen och det var dags för mat och tal.
Först måste jag bara säga hur lyckad bordsplaceringen verkligen blev. Jag ville inte mixa och matcha för mycket mellan svenskar och engelsmän, utan såg till att min släkt satt på min sida och min mans släkt på hans sida. Vännera blev lite mer mixade, som bilden ovan, men ingen var liksom tvungen att prata ett språk de inte var bekväma vid. Men alla hade så sjukt roligt och tog verkligen för sig – jag kunde verkligen inte gjort en bättre och bekvämare placering.
Förvånansvärt var det min mamma som började tala. Hon höll ett kort gratulationstal, och det blev jag väldigt glad för. Sedan talade min fästman. Hans tal var liiite längre och involverade typ 180 skålar, så alla blev så där lite lagom fulla innan förrätten ens hade kommit in... Det var ett väldigt fint och roligt tal på samma gång. Samtidigt som det gör mig ledsen, gillade jag att han pratade om mormor och morfars förhållande som verkligen alltid varit mina förebilder angående giftermål. Han var med mig hela dagen, älskade morfar, det är jag säker på.
Sedan kom förrätten in, som bestod av älgpastrami med kryddostmajonnäs. Den var precis så där underbart god som jag föreställt att den skulle vara, och det var verkligen en hit hos de alla flesta. Efter förrätten följde några fler tal, innan vi fick in huvudrätten. Den bestod av hjortfile med potatisfondant, rotfruksomelett och sidfläsk (krispigt bacon). Också den rätten fick en fullpoängare från mig och de flesta gästerna. Det var verkligen supergott och jag måste lära mig laga den rätten själv! Köttet var perfekt, potatisen var perfekt, omeletten var perfekt och såsen var underbart god.
Sedan blev det ett litet uppehåll/en bensträckare mellan huvudrätten och desserten. Tyvärr så var klockan redan 8 då, och min mormor och farmor fick lov att bege sig hemmåt. Jag har full förståelse för att de inte skulle orka hela kvällen, men jag är så glad att de var där i hela 6 timmar i alla fall! Dessutom sparade jag lite bröllopstårta till de båda som de åt några dagar senare. Vå​r dessert bestod sedan av Moulleux au Chocolat (stavning?), vilket ä​r en fransk chokladkaka som också​ var supergod och perfekt "chokladig." All mat var verkligen helt underbar!

Min bror är rolig som vanligt.

Middagen var verkligen en stor succe. Talen var fina och maten var lyxig och god. Alla fick dricka hur mycket vin och öl de ville, umgås och bara ha det sjukt trevligt tillsammans. Det fanns verkligen inget minus på den här dagen. Jag vill bara spela den på repeat i all evighet. Roligt att vi i alla fall har så många fina bilder vi kan titta på när vi vill minnas dagen. Det var verkligen bästa dagen i mitt liv.

Gillar