Mateus

För några veckor sedan plockade jag ut allting ur våra köksskåp igen för att organisera om. Det är något jag gör regelbundet för att jag ska känna att jag har plats med allting vi behöver, och att jag till och med har plats att köpa lite mer prylar... Jag är väldigt bra på att vara hård mot mig själv och slänga / ge bort saker som inte använts på ett tag. Typ muggar, en tom gammal kakburk som min man velat ha kvar for no apparent reason osv. Jag brukar göra en hög på golvet av saker vi inte längre behöver, och min man ställer sedan tillbaka allting i skåpen… Vilket bra team vi är ;)

Så smart som jag är, gör jag nu alltid detta när han inte är hemma och inte kan komma med några invändningar. Det skulle aldrig falla mig in att gå igenom hans garderob eller hans personliga ägodelar, men det som finns i köket, gästrummet och vardagsrummet som inte använts på flera år måste bort. Det finns inget “jag kanske kommer använda det här” eller “tänk om” i min värld. Inte när vi bor i en 3:a.

I alla fall, har jag börjat planera inför julen, och insett (efter köksorganiseringen) att vi behöver fintallrikar. Jag vill ha extra stora tallrikar som vi kan servera mat på när vi har gäster här (istället för att använda våra vanliga vita från IKEA, som vi äter på dagligen). Fina tallrikar, kanske lite finare kristallglas, samt serveringsfat är ett måste!

Jag fick upp en bild i huvudet på tallrikarna jag letade efter, och besökte sedan några butiker för att hitta det som matchade den bilden. Tyvärr hittade jag inga. Inga alls. Det var faktiskt väldigt svårt att hitta tallrikar i min stil och smak. När jag sedan googlade runt lite, fastnade jag på Royal Design och dessa silvergrå tallrikar med bubbliga kanter (bild ovan). Det är ju EXAKTdessa tallrikar jag haft i huvudet och är ute efter! Det kostar dock över 3000kr för alla tallrikar jag behöver, och jag känner att jag inte riktigt är där än. På den platsen i livet där det är okej att slänga iväg tusenlappar på tallrikar och porslin, liksom. Jag har ju förstått att den bilden jag har i huvudet är en rätt lyxig tallrik, men det måste finnas något annat alternativ. Jag är ju bra på att köpa inredning som ser dyr ut, men i själva verket inte kostar skjortan. Så jakten på mina nya, stora fintallrikar fortsätter.

Gillar

Kommentarer