Mat jag inte lagat själv

Underbart att min fästman har varit på semester i en vecka. Han har lagat mat till mig nästan varje dag. Såå skönt att komma hem från jobbet och bara sätta sig i soffan och vänta på maten. Förra måndagen lagade han paella. Skulle nog säga att det ��r hans signature-dish, han gör det så himla bra. Jag har aldrig lagat det själv och har ingen aning om receptet. Vill inte kunna det heller. Nej, min fästmans paella är något jag inte blandar mig i. Han har lärt mig laga så himla många maträtter, men vissa tycker jag han fortfarande ska ha ensamrätt på. Det blir roligast så. I alla fall, så är det endast kyckling, lök, ärtor och tomat i min paella, eftersom jag inte gillar korv eller skaldjur. Min fästman har dock även chorizo, räkor och musslor i sin. I Spanien äter jag aldrig paella eftersom jag inte gillar skaldjur, men min fästmans special-paella till mig är såå bäst.

Mitt intresse att laga mat har faktiskt inte funnits så länge. När jag gick på gymnasiet hade jag sällan tid att laga mat åt mig själv. Det kunde bli fiskpinnar och potatismos, men inget avancerat. På universitetet var jag likadan. Första året bodde jag ju i en lyxig, catered halls of residence, så vi hade inga kök att laga mat i (fick ju frukost och middag på vardagar, samt frukost och lunch på helger). Det andra året åt vi mest ute eller lagade en enkel pasta, och det tredje året var jag mest hos min fästman som lagade mat åt mig haha. Han lagade alltid värsta gourmetmaten till mig, och när vi åt hos mig köpte jag kinamat typ haha. Tänk hur saker kan ändras på några år. Nu är det jag som lagar det mesta av maten vi äter, och jag har blivit riktigt duktig om jag får säga det själv.

I torsdags lagade min fästman grekisk mat. Eller grekisk/svensk mat, eftersom han gjorde köttbullar på mitt recept, vilket i sin tur är 80% min mormors recept haha. Till köttbullarna åt vi roast potatoes med grillade grönsaker (paprika, gurka och svamp), samt pitabröd med tzatsiki och hummus. Riktigt gott! Jag brukar göra tzatsikin själv, men den här gången köpte vi den färdig. Alltid när vi lagar mat, lagar vi flera portioner så jag har mat till lunchen på jobbet, och ibland så vi även har mat i flera dagar. När min fästman lagade paella blev det 6 portioner och likaså med köttbullarna i tordags. Vi båda älskar verkligen mat och vill laga och äta mycket roligt, men inte nödvändigtvis spendera mycket pengar på det. Därför funkar det så bra att laga få, men stora måltider som räcker länge och därför kostar mindre. Ska bli spännande att se vad min fästman kokat ihop ikväll.

Gillar

Kommentarer