Mat i Göteborg

Efter bara någon timme i Göteborg insåg vi att den här staden är dyyyyr. Speciellt på mat och dricka. Jag blir inte förvånad längre över priserna i Stockholm, men i Göteborg… Antingen var allt dyrare här än i Stockholm, eller så lyckades vi hitta de allra dyraste ställerna att äta på varje gång. 129kr för ett glas vin till lunchen/middagen…?! Nej tack, där gick faktiskt min gräns. Jag kan få en hel flaska för det priset i London.

Vår första lunch blev på Harry’s på Östra Larmgatan. De hade ett shoppinglunch-erbjudande där bestående av fläskfilé, bakad potatis, bearnaiseås och rödvinsky för 169kr, om jag minns rätt. Det erbjudandet lockade in mig och min man direkt, och vi gjorde verkligen ett bra val. Det var underbart gott. Fläskfilén bara smälte i munnen, och bearnaisesåsen var den godaste jag ätit på länge. Äkta fransk, gräddig bearnaisesås… Mmm. Inte mycket kan slå det! Efter nästan 4 timmar på ett tåg hade det aldrig smakat så gott.

Till middag hittade vi sedan en italiensk restaurang som verkade spännande. Kommer inte alls ihåg namnet just nu, men den låg precis vid Kungstorget. Kanske därför maten där var dyr. Jag kände för en god sallad till middag, men när salladen kostade 40kr(!!) mer än pastan, valde jag pasta istället. Har aldrig gått till en restaurang där salladen typ är det dyraste på menyn haha. I alla fall åt jag en god kycklingpasta med svamp och pesto. Helt i min stil och väldigt mättande, medan min mat åt en pizza med mozzarellaost som också den var riktigt god. Vi vägrade dock betala 300kr för 2 glas vin, så vi gick till Bishops Arms vid hotellet istället och tog varsitt glas rött där. Där kostade ett glas “bara” 81kr, men ändå liksom… I Västerås kostar ett glas vin 69-75kr och i London £4-6!

Till lunch den andra dagen letade jag därför efter en sallad igen (tycker det är något speciellt med en god sallad i Sverige), och den här gången hittade jag en för under 200kr. Det blev en till “shoppinglunch” och jag valde en cobbsallad med kyckling, bacon, ägg, avocado och fransk dressing inne på en restaurang som hette Le Pains Francais. Salladen var god, förutom att de hade lagt blåmögelost ovanpå som var alldeles för stark. Jag kanske inte läste alla ingredienser i salladen på menyn, men jag blev förvånad när jag såg mögelosten. Salladen var annars riktigt god och fräsch.

Min man åt en räkmacka gjord på rågbröd. För mig som inte gillar räkor och skaldjur, såg det inte så lockande ut, men han tyckte det var riktigt gott. Vi hade dessutom gått runt i ett bra tag innan vi satte oss ner för lunch (på Göteborgs museum och sedan i stan), så det var en väldigt efterlängtad paus. Till maten drack vi coca cola. Älskar att dricka iskall coca cola till sallad.

Gillar