Mars, summerat

* Det var en mentalt tuff start på månaden, då ännu en månad av lockdown väntade. Vi har varit frihetsberövade så länge nu, och det tar på krafterna. Jobb, stanna hemma, endast videosamtala med människor du egentligen vill träffa... Repeat, repeat, repeat... Ibland upplevs det som om mitt liv har stannat av, och det finns ingen garanti på att något kommer förändras inom en snar framtid. Det känns ensamt, tråkigt och värdelöst. Lockdown har ju pågått så fruktansvärt länge nu. Samtidigt fortsätter jag tänka positivt - hur mycket har jag inte hjälpt världen genom att stanna hemma och inte sprida viruset? Hur mycket har jag inte hjälpt ekonomin som fortsatt jobbat hårt genom allt detta? Och det finns många fina stunder i livet fortfarande. Om jag tittar tillbaka, 7-8 år bakåt i tiden, så är jag på en plats idag som jag drömde om då. Visserligen har jag ingen yttre frihet just nu, men en ekonomisk frihet. Jag är lyckligt gift med min underbara man som jag bara älskar mer och mer för varje år som går. Jag äger ett hem, jag har husdjur. Livet är vackert, och jag växer som person för varje vecka som går. Lär mig fortfarande något nytt varje dag. Ingenting är förgäves ❤

* Jag tog tag i uttråkhetskänslorna, och vände månaden till något bra. Jag kom på något jag faktiskt kan göra i lockdown; gå runt i Wimbledon, Barnes och Putney. Jag och min man har tagit flera långpromenader i just de kvarteren som får mitt hjärta att slå lite extra hårt. En DRÖM är att en dag köpa hus där någonstans.

* En riktigt bra dag var lördagen den 13e mars då vi gick till Totally Swedish i Barnes för att handla lite snacks till mellofinalen på kvällen. Det kändes nästan som om jag var i Sverige den dagen. Melodifestivalen har inte känts så rolig på flera år.

* Våren har tittat hit. Typ. Det har känts som ovanligt kallt för mars månad, men körsbärsträden har börjat blomma, och överallt trivs påskliljorna. Hoppet lever om att en ljusare och varmare tid är på väg. Fastän det upplevs gå så oerhört sakta i år. Igår och idag har vi 23 grader varmt innan det vänder igen till helgen och blir 11 igen. Så konstigt, men samtidigt - inget just nu förvånar mig haha.

* Jag har bakat frallor vid flera tillfällen. Jag älskar doften av nybakat bröd, och det har blivit så lyckat, varje gång! Att baka bröd, och speciellt frallor, är definitivt något jag kommer fortsätta göra. De senaste 6 åren har jag utvecklats något enormt i köket. Från att varit den som hatade att laga mat, och aldrig riktigt trodde på mig själv att jag kunde, så har jag blivit enormt självsäker och kreativ med mina maträtter. Jag skulle kunna laga en ny maträtt varje dag i två månader, utan att repetera mig. Jag har alltså blivit den personen jag ville vara - den som både lagar och äter väldigt varierad mat. Och efter den här månaden kan jag alltså baka bröd också!

Gillar

Kommentarer