Mars har betytt...

... Att väldigt mycket och väldigt lite har hänt på samma gång.

Jag började mars med att skriva ner mina planer för månaden, och det har inte alls blivit som det var tänkt. Jag är glad att jag hann träffa mamma och pappa i början av månaden, men efter det ändrades allt pga Coronaviruset. Alla månadens händelser rörde sig sakta (eller ganska fort faktiskt) fram till den punkt där vi är idag - en lockdown av hela England. Mina semestrar blev inställda och mitt nya kontor är middagsbordet i vardagsrummet.

På ett sätt är det som om livet har pausats och vi vet inte hur länge. På ett annat vill jag se det som om allting som händer har en mening, och att vi kommer starkare ut ur det här på lång sikt. På ett personligt plan kan jag riktigt vila upp mig, fokusera på mig själv, och fastän jag aldrig fick någon semester så har jag fått det där kontorsbreaket jag verkligen behövde. Nya arbetsvanor har blivit en spännande utmaning.

För att summera, är det detta som hänt:

Jag trodde aldrig att Coronaviruset skulle sprida sig så mycket och komma att påverka våra liv på det sättet det idag gör. Jag tror jag började inse allvaret när mamma och pappa var här den 6-8 mars. Vi såg folk med masker i centrala London, restauranger som var tomma på folk, handsprit som var slut och folk som började bunkra mat. Efter de åkt hem kommer jag ihåg att jag kände en viss olust med att besöka mina byggarbetsplatser, och framförallt att behöva åka dit i rush hour. När jag passerade London Bridge var stationen nästan tom på folk, de som var där vägrade hålla i räcket på rulltrappan och plötsligt ville ingen vara den som måste öppna tågdörren. Efter den dagen upplevde jag situationen ännu mer olustig. Och samtidigt började antalet smittade, och döda, växa exponentiellt här i England. Det kom därför inte som någon chock när vi på måndagen den 16 mars blev tillsagda att börja arbeta hemifrån. Vid den tidpunkten hade de dött 7500 personer runt om i världen. Idag är den siffran uppe på 37000. En vecka senare, den 23 mars, införde regeringen social distancing / lockdown. Nu får vi endast gå ut för att handla mat eller för att motionera en gång om dagen, och vi får inte träffa någon som inte bor i vårt hushåll. Det betyder att i min fysiska värld just nu så finns bara min man och mina marsvin. Våren är på väg och vi har upplevt några riktigt soliga och härliga dagar - men hemifrån. Jag har nu varit hemma i 15 dagar, och som det ser ut nu kommer nog det dröja minst en månad till innan saker och ting ens har en chans att börja återgå till det "normala." Mitt hopp om att få besöka Sverige i juni när min bror fyller år lever dock vidare!

Höjdpunkten på månaden har varit...

... När mamma och pappa var här 😊

Den sorligaste stunden var...

... Att vår familjevän gick bort för några dagar sedan. Är så glad att vi hann träffas, en sista gång, för tre veckor sedan. Det var verkligen någon mening med det ❤️

En person jag avföljt...

... Är tråkigt nog Maja Nilsson Lindelöf. Har tyckt om henne i flera år, men i dessa tuffa stunder har jag insett att hon inte ger mig någon positiv energi längre. Så fort England började införa restriktioner pga Coronaviruset tog hon sitt pack och pack, bokade ett privatplan och flög till Sverige. Hon kunde inte tänka sig att få fira sin sons födelsedag i England, missa sin klädkollektionslansering och inte få röra sig fritt längre. Plötsligt förstod hon inte att hon inte är ensam om att uppleva att världen ändrats. Och plötsligt fanns det ingen ödmjukhet kvar för andra människor. Där tappade jag intresset och min ödmjukhet för henne.

Den här serien har jag tittat på...

... The Real Housewives of Beverly Hills på Hayu. Så underhållande, och det gör mig alltid på så bra humör! Att skaffa Hayu vid den här tidpunkten var en riktigt bra idé.

Så här fortsätter jag året för att uppnå mina mål...

... Oj, det här känns svårt just nu. Jag antar att jag blivit väldigt bra på att ta hand om mig själv, och stressa ner, eftersom jag är hemma hela tiden. Att må bra och se till att andra mår bra är nog det enda målet jag kan jobba på just nu.

Det jag avklarat är...

... Massor med jobb hemifrån 😉

Gillar