Manhattn's & Ballekes

Som vanligt när jag och min man är ute och reser är det ett stort fokus på MAT. Vi åt ju som sagt en väldigt stor frukost på morgonen, och njöt sedan av choklad, bröd och ost under dagen, så det blev bara två restauranger vi faktiskt hann besöka i Bryssel. MEN, bägge var i världsklass.

När vi gick från stationen till hotellet på fredagskvällen, gick vi förbi ett ställe som hette Manhattn’s. Det var stängt (det var ju ganska sent), men de såg ut att ha sååå goda hamburgare, så jag sa att vi bara måste tillbaka dit. Så vi gick dit igen på lördagskvällen när de hade öppet.

Vilka underbart goda hamburgare de hade! Jag beställde en Rockefeller burgare med ost och bacon, och min man beställde deras Gatsby burgare som verkligen hade ALLTING på (kommer inte ihåg exakt vad som var på, så jag skriver allt ;)) Jag älskar MAX hamburgare och Five Guys, men Manhattn’s tar priset för bästa hamburgerrestaurangen. Bara synd att det endast finns i Bryssel och Antwerp…

På söndagen valde vi att äta lunch på en restaurang som hette Ballekes. Vi gick förbi den här restaurangen och såg ett engelskt par i var ålder äta vad som såg ut som den godaste köttbullen någonsin… De sa att det var det också, så vi fick bara lov att prova. Restaurangen var som ett Belgiskt Subwayconcept. Man fick välja köttbulle, sås, tillbehör och dryck. Sedan satte vi oss ute i solskenet och åt.

Min man valde en biffköttbulle med svampsås och strips. Jag valde också svampsåsen och de Belgiska stripsen, men en vegetarisk köttbulle istället. Den var gjord på sötpotatis, och var sååå god. Jag känner att jag inte alltid behöver äta kött, utan ofta är väldigt nyfiken på de vegetariska rätterna. Dessutom har jag och min man en tendens att alltid dela på maten, så jag ville inte beställa exakt lika som honom.

Jag önskar vi hade haft mer tid i Bryssel att prova på ännu fler restauranger och klassiska rätter, tex Moules Frites (musslor och strips). Men jag fick samtidigt prova världens godaste hamburgare, samt en riktigt fin belgisk köttbulle, så jag är väldigt nöjd!!

Gillar