Månadens lista

Månadens sämsta: Helt klart att jag var sjuk i två veckor. Det var tufft att vara på jobbet och koncentrera sig med en ond, svag kropp. Det positiva med att jag tappade rösten var i alla fall att alla på jobbet lämnade mig ifred ett tag. Jag kunde fokusera på det som behövde göras utan att bli störd, eftersom jag inte kunde svara någon i alla fall haha. Ibland behöver man verkligen sådana dagar.

Månadens bästa: Att jag bytit kontor, och kommit bort från de negativa människorna jag inte trivdes med. Hade verkligen bästa platsen med så mycket space och fin utsikt, men arbetskamraterna är viktigare. Nu är jag tillbaka där jag jobbade för ett år sedan, och här spelas det musik hela dagen lång, och folk samtalar om roliga saker. Inte bara klagar på allt och alla heeela tiden. Det tar på krafterna att behöva lyssna på sånt.

Månadens resa: Var definitivt till Sverige i mitten av månaden. Ibland behöver man en change of scenery, och det var otroligt mysigt att umgås med familjen och några vänner igen.

Månadens gulligaste: Att jag fick en teddybjörn av min fästman på alla hjärtans dag, eller att jag fick gosa med världens mysigaste katt. Jag vet inte, jag är kluven mellan de två.

Månadens ekonomi: Har inte varit lika bra som januari, såklart (önskar att man fick bonuslön och presenter varje månad), men jag har samtidigt inte köpt någonting onödigt och kunnat spara undan pengar som vanligt. Det blir alltid så att man spenderar mer än man tänkt sig när man är ute och “reser”, men ibland är det kul att unna sig lite med. Till exempel, bjöd jag mamma och pappa på finmat en dag för 1200kr, och jag tyckte vi alla var värda det.

Månadens mat: Definitivt restaurangmat. Har ätit ute väldigt ofta den här månaden. Lyxigt.

Månadens produkt: Loreal Sublime Bronze används flitigt när det är vinter. Visst ser man så mycket piggare ut när man är brun?! Helst skulle jag vilja bo på Hawaii med en fin bränna och saltvattenblekt hår året om. Men när inte det är möjligt, är Loreal Sublime Bronze och John Frieda’s hårprodukter de näst bästa alternativen. Jag lovar.

Månadens tv-serie: I brist på annat har jag börjat kolla om serien Pretty Little Liars på Netflix. Om jag är själv en kväll, vill slappa en timme efter jobbet osv, tittar jag på den. Sista avsnitten av serien kommer ut i april, så har som mål att vara helt up-to-date då. Jag älskade verkligen Pretty Little Liars 2010-2013, men sedan tyckte jag det blev sämre och sämre. Speciellt när A visade sig vara den personen jag alltid trott det varit… Blev besviken, för jag ville bli chockad över att skaparna gjort det så oförutsägbart och proffsigt. Men det var inte alls det, enligt mig. Har gett serien en andra chans nu när jag kollat om den från början, och hoppas verkligen de sista avsnitten ger svar på alla frågor jag haft från första början.

Månadens tuffaste: Tidiga morgnar. Jag gillar inte alls att gå upp tidigt (är morgonhatare deluxe), men förhoppningsvis blir det lite lättare nu när solen börjar komma upp tidigare. Jag står väl ut tills dess, men skulle helst bara vilja sova till klockan 10. Tror jag varit en björn i tidigare liv som gått i ide på vintern.

Månadens köp: Den nya mintgröna tunikan jag köpte på Gina Tricot (har på mig den idag). Ibland får man unna sig något nytt, och det blir bara ännu roligare när man inte shoppar så ofta längre.

Månadens nya grej: Det har blivit en dålig vana att köpa donuts eller wienerbröd till mig själv när jag handlar mat… Liksom, vart kom Oreo, Daim och Cadbury Chocolate donuts ifrån?! Aldrig sett de förrut, men nu finns de överallt och de ar fööör goda. Det var lättare att ignorera vanliga donuts, men dessa kan jag bara inte låta bli.

Månadens plagg: Fleece-setet jag fick av mormor i Alla Hjärtans Dag-present. Det är som att konstant gå runt i en filt. Älskar att ha det på mig på kvällarna hemma i lägenheten och bara mysa i. Har alltid velat haft dessa byxor, och mormor visste det haha.

Månadens beslut: Nu ska det springas varje helg igen. Jag vill förbättra konditionen och få starkare muskler. Jag ska gå upp i vikt medan min fästman ska ned. Det blir roligt om vi springer tillsammans (fast jag brukar springa 5k och han det dubbla haha). Jag tar ett varv runt parken och han får ta två helt enkelt.

Månadens äntligen: När solen kom fram, det var 14 grader varmt ute och jag tänkte “äntligen vår!” Jag vet att våren inte är här än, men snart så. Snaaart. Älskar att det blir ljusare och ljusare både på morgonen och kvällen. Det gör livet lite enklare, helt klart.

Månadens låt: Pretty Little Liar av Metro Station. Har ingenting med tv-serien Pretty Little Liars att göra, utan det är bara en grymt bra låt av ett bra band. Älskar när gamla favoritartister man älskade för typ 10 år sedan fortfarande gör nya bra låtar!

Månadens längtan: Efter att ha haft en planeringsdag på herrgården är längtan definitivt till bröllopet. Men även prova, bestämma sig för och köpa brudklänning är stort och något jag verkligen ser fram emot. Helt sjukt egentligen att jag ska gifta mig med min bästa vän om bara 6 månader. Visst drömmer man om ett sagobröllop som liten, men sedan växer man upp och giftermål känns inte lika viktigt längre. Men roligt att det ändå blir så, att jag ska gifta mig. Längtar efter att få kalla mig min fästman’s fru (fastän det låter som jag då genast förvandlas til minst 50 år...). Om jag ska ta hans efternamn eller inte är to be continued.

Gillar

Kommentarer