Månadens lista

Månadens stolthet: Är definitivt att jag sprungit 3 söndagar den här månaden. Jag har orkat längre och längre varje gång, och jag känner mig riktigt frisk efteråt. Jag tror det är bra för min kropp med lite cardio.

Månadens tankar: Jag har haft ganska mycket på hjärnan när det kommit till jobb, bröllop, boende, ekonomi… Konsten är att hinna med mycket, men samtidigt leva i nuet och njuta för stunden. Jag har lätt för att stressa upp mig ibland när jag tänker på alla måsten i livet och listor jag har att checka av osv. Visst är det bra att planera och vara förberedd, men det är också viktigt att ta varje dag som den kommer. Ibland vill jag liksom inte tänka på någonting och bara vara.

Månadens dryck: Grönt te, alla gånger. De senaste två åren har jag verkligen fallit för den här drycken. Vet inte om det bästa är att det håller dig varm, är nyttigt eller kommer i så många olika, goda smaker. Jag älskar det i alla fall.

Månadens favoritplats: 30 St Mary Axe, eller The Gherkin som den är känd som. Jag antar att det kan vara en favoritplats fastän jag bara varit där en gång? Jag bara älskar layouten och hur varje kontorsutrymme hade ett litet privat café. Folk hade liksom möten i cafét istället för i mötesrummen. Det verkade så mysigt, modernt och jag jobbar gärna där igen! I alla fall väldigt häftigt att jag varit där och jobbat i en av Londons mest kända byggnader. Hur många får liksom chansen?

Månadens lista: Jag gjorde en 100-mål lista om saker jag vill uppnå i livet. Vissa seriösa, andra kanske något oseriösa. Men det var faktiskt lättare än jag trodde det skulle vara! Läs hela listan här. Jag går väl igenom den om något år eller så och checkar av saker jag uppnåt.

Månadens avklarade: Efter många bankmöten är mitt och min fästmans lånelöfte äntligen fixat. Dock har vi inte haft tid eller ork till att leta efter lägenheter, så vi låter nog det rinna ut i sanden den här gången. Vi får förnya löftet lite senare, och köra på då istället. Livet handlar alltid om prioritering, och en ny lägenhet är inte prio ett just nu.

Månadens ekonomi: Istället för att föra över pengar till mitt sparkonto, har jag gjort lite annorlunda den här månaden. Mitt sparande denna månad går direkt till min brudklänning, som jag förhoppningsvis kommer köpa nästa månad! Jag gillar inte att ta pengar ifrån mitt sparkonto, eftersom det direkt påverkar räntan. Så istället har jag “jobbat in” min brudklänning ett tag. Jobbet har faktiskt varit mer motiverande på det sättet, eftersom jag vetat exakt vad pengarna jag tjänat in går till (förutom räkningar då såklart). Så ekonomin är bra, men sparandet är 0.

Månadens produkt: Jag gillar verkligen läppstiftet jag ganska spontant köpte från Loreal Paris. Det var billigt och har en enkel, lätt, rosa färg som passar mig väldigt bra. Jag använder det varje dag på morgonen innan jag går till jobbet. Toppar upp ibland på eftermiddagen/kvällen, men det håller annars väldigt bra.

Månadens dagdrömmar: Varje gång jag inte har något annat att tänka på, drömmer jag mig ofta iväg till att planera min nästa resa. Resa är livet och jag vill ut i världen igen. Jag drömmer om bröllopsresor med en massa sol, weekend-breaks i Europa, eller till och med bara åka till någon stad i England jag inte varit till förrut. Alltid finns det något nytt att upptäcka. Kanske drömmer jag mycket om resor just nu för att jag har så svårt att boka någonting. Semester på jobbet ska pusslas ihop med min fästmans semester, bröllopsplaneringen och namnbyte… Det finns så mycket hinder just nu!

Månadens låt: Let It Go med Laidback Luke & Trevor Guthrie. Osäker på om det är en lite äldre låt eftersom den påminner mycket om musiken jag lyssnade på runt 2009/2010, men jag gillar det! Den låter definitivt nostalgisk på något vis, samtidigt som den är helt ny för mig. Det är i alla fall den mest spelade låten på min Spotify just nu.

Månadens besvikelse: Att det inte blev någon sminkning med min stylist. Hade verkligen sett fram emot det; finns det liksom något bättre än när någon sminkar en eller håller på med ditt hår?! Men vi får ta det vid ett senare tillfälle helt enkelt. Kanske bara bra, eftersom det betyder fler saker att se fram emot.

Månadens höjdpunkt: Definitivt Afternoon Tea med en vän på Villandry. Servicen och atmosfären var grym där inne, kakorna var väldigt söta, men teet och champagnen var helt perfekt i min smak haha. Det var också roligt att göra något annorlunda, som inte var så typiskt “jag”.

Månadens nya grej: Jag äter nu mera havregrynsgröt till frukost nästan varje morgon innan jobbet. Det är jättegott, håller mig mätt i någon timme extra, samt gör att jag kommer upp i tid. Ibland kan jag äta det som ett snacks med haha, men vad gör det? Det är ju ganska nyttigt.

Månadens film: Walk of Shame med Elizabeth Banks, som jag tycker är en riktigt bra skådespelerska. Filmen var en “dum”, tokrolig, förutsägbar komedi och väldigt underhållande. Ibland vill man bara se sådana filmer när man inte orkar ta allt så seriöst.

Månadens inspiration: Jag tycker naturen med solen, blommorna och värmen har varit inspirerande. Första gången på året man går hem från jobbet utan jacka, är alltid en dröm som blir sann typ haha. Man ska älska varje årstid, men min favorit är definitivt sommaren och just nu kommer den närmre och närme hitåt. Dessutom sååå mycket lättare att gå upp på morgonen när det är ljust ute och solen redan skiner. Tack för våren!

Månadens hemskaste: Terrorattacken vid Westminister Bridge och Parliament. Man har nästan gått och väntat på att något ska hända i London efter Paris och Bryssel, och usch, det hela är så tragiskt och meningslöst. Stackars oskyldiga människor som dött, deras anhöriga och andra som blivit påverkade av det som hänt. Tyvärr finns det så många idioter i världen. Själv känner jag inget direkt obehag med att vistas ute i centrala London och tunnelbanan. London har alltid känts som en väldigt trygg stad, fastän den är stor, och har fortfarande det bästa försvaret i världen.

Gillar

Kommentarer