Månadens lista

Vet att det inte riktigt är slutet av månaden än, men som jag tidigare skrev mår jag inte bra och kommer inte ha tid att logga in här förrän nästa månad i alla fall. Så här är månadens lista:

Månadens person: Min underbara fästman. Jag är så glad att vi nu varit tillsammans i hela fem år, och firat sex av hans födelsedagar tillsammans! Tiden går verkligen fort när man har roligt, och det har vi verkligen haft. Älskar ha min bästa vän och livspartner/stora kärlek i en och samma person. Jag är väldigt lyckligt lottad, det vet jag.

Månadens köp: Vår bröllopsresa är bokad och betald! Det blev ett 5-stjärnigt hotell lite utanför Palma De Mallorca, där vi kommer stanna i sex dagar i augusti/september. Sol, bad, god mat, nya upplevelser och bara njuta utav att vara gifta (hur konstigt är det egentligen att jag kommer vara gift om 3 månader?! Lilla jag liksom!) Ska bli så himla härligt.

Månadens ekonomi: Jag mår lite dåligt när jag tänker på hur mycket pengar jag spenderat på sistone. På resor och bröllop och presenter. Försöker få mig själv att inse att “det är ju det här jag sparar till” men samtidigt gillar jag inte att se balansen på mitt sparkonto sjunka... Jag tar ju aldrig pengar därifrån! Men jag har mycket lyxigt och minnesvärt att se fram emot, och visst är jag värd det. Man måste alltid balansera framtiden med nuet.

Månadens resa: Eller resor, i plural, skulle jag säga var till Brighton och Southampton. Sydkusten är verkligen så vacker och mysig när det är fint väder, vilket det var för oss båda gångerna. Älskar sådana små “utflykter.” Speciellt när det är god mat med i bilden också haha!

Månadens favoritstad: Det är jäääkligt svårt att bestämma mig mellan Southampton eller Brighton. Southampton är helt underbart och jag kan gå runt i West Quay i flera år. Det tar mig tillbaka till universitetet när jag och mina vänner bilade dit för ett par shoppingturer. Men samtidigt har jag så mycket fina minnen från Brighton med. Måste nog säga Brighton. Det var helt magiskt att vara där när jag var 14.

Månadens avklarade: Skriver lite i framtiden nu, men förhoppningsvis kommer jag ha tickat av många fler punkter på bröllopslistan när månaden är slut!

Månadens mat: Har ätit mycket stek, men månadens mat måste ändå vara en rätt jag lagade för första gången den här månaden och fell in love instantly. Nämligen Cannelloni. Supergott på italienska restauranger, men inget jag tänkt på att jag faktiskt kan laga själv. Tills jag såg det i mataffären och bara fick lov att prova. Första gången gjorde jag kyckling och bacon cannelloni, andra gången blev fyllningen köttfärs, svamp och broccoli. Nästa gång ska jag prova spenat och ricotta, för ja, cannelloni är en rätt jag definitivt kommer laga flera gånger!

Månadens tuffaste: Att fortfarande inte må så bra. Min blåsa gillar inte att vara tom. Det kan svida mellan 10min – 2h efter att jag kissat och jag har inte fått någon diagnos än, så vet inte riktigt vad som är fel. Dricker mycket vatten och hoppas att det “läker” snart, om det är en inflammation. Det gör ju inte ont hela tiden, vilket är tur, men samtidigt kan det kännas riktigt jobbigt när det svider i timmar ibland.

Månadens citat: “Man ska skynda långsamt.” Finns många i min närhet som försöker leva turboliv. Nytt jobb, pojkvän, barn, nytt jobb, ny pojkvän, giftermål, nytt jobb igen, ett barn till och sen en skiljsmässa på det. Allt inom loppet av ett par år. Själv gillar jag planering och att riktigt tänka efter vilka val jag gör i mitt liv och vilka konsekvenser det får. Jag gillar definitivt stabiliteten i att “skynda långsamt.”

Månadens längtan: Har nog varit till nu, i slutet av månaden och att få åka till Sverige igen. Att träffa familjen och få en liten semester från jobbet är alltid uppskattat. Det jag jobbar med är intressant och jag gillar det ju, dagarna går fort, men ibland måste man bort, bort, bort och få njuta av livet. Inte sitta instängd på ett kontor.

Månadens nya grej: (och avslutade grej) är Nextory. Jag läste ett par böcker men jag kunde inte göra läsningen till en prioritering just nu. Någon gång i framtiden kanske jag tar upp Nextory igen, men just nu känns det bara dumt att betala för något varje månad man inte har användning för.

Månadens dryck: Har faktiskt druckit ganska mycket rödvin eftersom det blivit ett par stekar, och så föredrar ju min fästman det. Så har druckit det med honom när han fyllde år. Det är ingen dryck jag brukar välja själv, men när jag väl börjar dricka det tycker jag ju faktiskt om det haha. Har ingenting emot det, bara det att vitt vin, rosé eller prosecco står lite högre upp på min lista av goda alkoholhaltiga drycker.

Månadens födelsedag: Min fästman fyllde ju år vilket vi firade stort! Det blir alltid så många födelsedagsfiranden för mig och min fästman när vi fyller år. Hans släkt, min släkt, vi två tillsammans, hans vänner, mina vänner, alla tillsammans… Oftast utspritt över dagar, ett par veckor… När min fästman fyllde år var vi ju först till Southampton med hans släkt. Sedan, eftersom vi jobbade, lagade jag mat åt honom på hans riktiga födelsedag, fixade tårta, vin osv. Sedan bjöd jag honom på middag och drinkar med våra gemensamma vänner. Pappa kom hit så vi firade lite mer… Allt blev riktigt lyckat och han var sååå glad over ölen jag fixade åt honom.

Månadens lyx: Måste vara stekrestaurangerna vi varit på; Cau och Buenos Aires, båda argentinska. Vad är det egentligen med argentina och god mat?! Jag skulle jättegärna vilja åka dit någon gång, alltså till själva landet Argentina. Men tills att det händer nöjer jag mig med att besöka dessa restauranger som verkligen har underbar, lyxig, argentisk mat. Rekommenderas verkligen när man vill lyxa till det lite och spendera lite extra på sig själv eller någon annan!

Månadens tv-serie: Jag är en av få personer som faktiskt betalar för ett Netflixkonto. Alla andra verkar ju vara freeloaders. Min mamma är en typiskt sådan parasit som loggar in på mitt användarkonto när hon känner för det, och därfor får jag alltid så konstiga rekommendationer. Hon älskar skräckfilmer och psychotic thrillers från 80-talet. En rekommendation var dock American Horror Story, vilket jag fastnat för rejält! Vilken bra serie! Så där creepy på ett bra sätt. Kan inte sluta titta.

Månadens väder: Det har varit väldigt fuktigt, regnat massor och varit runt 14-16 grader varmt ganska länge. Men nu sista veckan har det varit riktigt fint och jag hoppas sommaren är här! Mår så mycket bättre när det är varmt ute, och man kan sitta i solen och fylla på med massor med D-vitamin.

Gillar

Kommentarer