Månadens lista

Månadens bästa: Att sommaren är här! Jag älskar sommaren och allt vad det innebär.

Månadens sämsta: Att jag fortfarande inte mår så bra alla dagar. Men jag försöker alltid göra det bästa av situationen, och njuta så mycket jag kan ändå. Visst känner jag mig begränsad ibland (jag hoppade till exempel över midsommarfirande i Hyde Park eftersom att sitta på marken, dricka alkohol och inte ha tillgång till en riktig toalett, inte skulle göra min situation bättre), men någon gång hoppas jag att jag blir helt återställd igen.

Månadens dejt: Var definitivt dubbeldejten vi hade i Epsom en kväll! Vi åt supergod tapas på en award-winning pub, och hade det väldigt trevligt i den tropiska hettan. Epsom är verkligen en liten country-side idyll, som jag gillar starkt.

Månadens projekt: Jag har jobbat väldigt mycket på The Strand den här månaden eftersom det varit slutfasen av mitt projekt där. Det har varit tufft, speciellt med så mycket resande och bärande fram och tillbaka i värmen, men jag har fått väldigt mycket gjort, och det känns skönt att vi fått ett avslut nu innan jag tar en liten semester från jobbet. Dessutom har det varit passande att komma bort från kontoret ett tag. Det kan lätt bli tråkigt med samma gamla människor, samma drama, samma 100-stycken tevändor per dag... Varfor folk ens dricker te och kaffe i värmen har jag svårt att förstå?!

Månadens resa: Eller snare resor, har varit fram och tillbaka till jobbet varje dag när jag jobbat centralt. Det har blivit mycket resande, och jag är så glad att jag inte behöver pendla fram och tillbaka från centrala London precis varje dag i rush hour. Förstår inte hur folk någonsin kan vänja sig vid det. Alldeles för trångt. Jag föredrar att ha min “normala” 20mins promenad till kontoret. Ibland åker jag bil tillsammans med en kollega. Det är perfekt, det. Att resa är bara roligt när man har semester.

Månadens dryck: Ge mig en coca cola i solen så mår jag bra! Eller nja, inte riktigt, men hur gott är det inte med en iskall coca cola?! Helst på glasflaska. Med sugrör. Jag har varit ifrån alkohol ganska mycket den här månaden, så coca cola är det jag unnat mig istället.

Månadens prova på: Jag hittar så mycket konstiga recept på roliga maträtter som jag skulle vilja laga. Den här månaden provade jag på att laga kycklingpasta med Skyr. Skyr är ju en islänsk yoghurt, och jag har ätit det som just det - en yoghurt. Visste dock inte att man kunde ha det i matlagning. Skyr är väldigt nyttigt med högst lite (eller inget?) fett och mycket protein. Dock är det en ganska tjock yoghurt, så jag fick blanda ut den med lite mjölk så den skulle bli lite mer "såsig" till min pasta. Resultatet blev inte fruktsansvärt äckligt, men ganska surt. Pastan sög dessutom åt sig det mesta av såsen, så det blev lite tort. Kan förstå att Skyr kan vara gott i en kall sallad, men inte i min varma kycklingpasta. Kommer därför inte använda Skyr i pastan igen.

Månadens mest irriterande: Efter mycket pappersarbete och en lång process, har vi fortfarande inte fått hindersprövningen från Skatteverket. Att något så enkelt egentligen kan ta en sådan tid... Hur gör seriöst folk som bara "elopar"? Allvarligt talat så kan man väl inte impuls-gifta sig? Man måste planera det minst ett år i förväg, och kanske inte ens då räcker tiden till.

Månadens person: Med risk att låta tjatig; jag är så lyckligt lottad som har min underbara fästman. Han finns alltid där för mig. När jag har ont och bara vill slita ut mina inälvor och kasta dem i soptunnan, får han mig att tänka på annat. Det betyder mycket. Han är alltid så förstående. Finare man kan man inte hitta, och jag är så glad att jag ska få gifta mig med just honom. Har växt upp med att alltid sätta kärriären först. Men det spelar ingen roll hur framgångsrik du är om du inte har någon att dela livet med. En bästa vän. En resepartner. En "soulmate" om ni vill kalla det så. Jag är väldigt lycklig som har hittat detta.

Månadens avslut: Sista avsnittet av Pretty Little Liars visades. Det känns lite konstigt och tomt nu, eftersom jag någorlunda följt serien i sju år, men samtidigt var det dags för ett riktigt avslut.

Månadens härligaste: Har definitivt varit det otroligt fina sommarvädret vi haft! Det har varit många dagar över 25 grader, och jag har lyckats fått mer sol i juni det här året än många föregående år. Jag brukar förknippa juni med regn, för det är det jag blivit van vid på sistone. Men inte i år. Jag mår så mycket bättre när det är varmt och solen skiner.

Månadens spännande: Att min brudklänning är färdigsydd, eller att våra vigselringar också är klara. Jag är spänd av förväntan över att få prova både min vigselring och min brudklänning nästa vecka! Bröllopet börjar verkligen närma sig nu med stormsteg. Jag ser fram emot varenda sekund så mycket.

Månadens present: Var parfymen jag fick av min fästman. Jag behövde verkligen en ny parfym så det var väldigt snällt av honom. Jag bara älskar Amanis Si dessutom; det är verkligen min favoritparfym.

Månadens stolthet: Att jag jobbat så hårt som jag faktiskt har. Det har verkligen varit ett tufft tryck på jobbet den här månaden, men jag fixade det, och nu ser jag fram emot en välförtjänt semester!

Månadens tv-serie: Det är ju mysigt att titta lite på Netflix en sen vardagskväll. Den här månaden tittade jag och min fästman på Making A Murderer, vilket var en riktigt bra dokumentär om en man i USA som först blev fängslad för ett brott han troligtvis var oskyldig till. Sedan blev han frikänd och fängslad för ett nytt brott; även där uppger han att han är oskyldig. Jag tycker det är intressant att följa rättegångar (jag ville ju bli en advokat en gång i tiden), och just den här rättegången var oerhört intressant eftersom den verkligen fick en att tänka. Har fortfarande ingen aning om vad som är sant och inte. Det är bara lösa trådar överallt.

Månadens längtan: Jag har kommit upp i den åldern då jag tycker att jag inte behöver fylla år mer. 25 är ju den perfekta åldern. Men jag ser samtidigt fram emot/längtar till min födelsedag. Det är alltid speciellt att fylla år, hur gammal man än blir. Sedan längtar jag ju självklart också till bröllopet. Det närmar sig verkligen!

Gillar

Kommentarer