Mammas mat!

Jag befinner mig som sagt i Sverige just nu, hemma hos mamma och pappa. En vecka har passerat, jag har nästan en vecka kvar, och jag bara njuuuter just nu av att få äta mammas mat varje dag. Riktigt skönt att få slippa att laga sin egna mat för ett tag faktiskt.

Oftast är jag ju här endast en kortare tid, och då hinner jag inte riktigt med att få äta alla mammas rätter som jag saknat. Så jag tar igen allt de här veckorna - verkligen.

Vi har grillat kött och kyckling med friterade strips, fetaost och vattenmelon. Och njutit av sommaren. Jag ser fram emot en till sommargrillning på söndag.

Jag har äntligen fått en schnitzel! Så gott, men omöjligt att få tag på i England. Senast jag åt schnitzel var väl i Wien. Älskar dessutom mammas stekta potatis och bearnaisesås till.

Och jag har ätit mammas goda pastagratäng med kyckling, svamp och bacon. Orginalrätten som sedan dess blivit lite av min paradrätt i England. Men hur jag än försöker, så kan min pastagratäng aldrig mäta sig med mammas. Oj, vad jag njöt av den här middagen (och lunchen dagen efter). Jag äter ju inte speciellt mycket rött kött längre, och inte alls gris, men jag har kastat ut den regeln när jag nu befinner mig i Sverige i ett par veckor. Jag är här för att ta igen förlorad tid, så jag äter allt, precis när jag känner för det.

Mamma gjorde även några köttfärsbiffar med potatis och brunsås. Men vi glömde lingonsylten och gurkan. I alla fall så gott, och väldigt passande med fetaost till.

Gillar

Kommentarer