Malmö

På måndagen tog vi öresundståget till Malmö! Min man ville jättegärna se Öresundsbron och Malmö, medan jag var taggad på att köpa med mig lite svenskt snacks och godis hem. Plus att det skulle bli skönt med ett break från danskan 😉
Det var en solig och fin dag när vi åkte över Öresundsbron. Faktiskt vår varmaste dag hittills med 10 grader.
Väl framme i Malmö gick vi direkt till Malmöhus slott, som min man ville besöka. Vi kunde även se turning torso därifrån.
Efter besöket i slottet, gick vi vidare in i gamla stan. Bilden på mig ovan är från stortorget. Där hände det inte mycket kan jag säga. Hela Malmö var väldigt dött denna måndagseftermiddag.
På torget i gamla stan, bestämde vi oss för att äta en lunch på Piccolo Mondo. De hade högrev på menyn som jag blev intresserad av, och min man ville ha en pizza. Det var väldigt gott. Högrev, risotto, rotfrukter, rödbetor och vitvinssås. Mmm.
Efter lunchen lyckades vi hamna i något shoppingcenter. Hansa tror jag det hette. Vi gick runt på stan ett tag, men till min mans besvikelse sa han att det kändes exakt som att vara i Västerås en måndagseftermiddag. Inget händer. Det finns inget att riktigt se eller göra? Jag frågade vad han egentligen hade för förväntningar av Sveriges tredje största dag på en måndag. Själv hade jag inga. Jag var endast där för att andas Sverige ett tag 😂
Vi köpte snacks (loka, påskmust, chips och godis), och begav oss sedan tillbaka till Köpenhamn. Det fanns lite mer att göra och se där. Ändå trevligt att besöka en ny stad. Jag hade aldrig varit i Malmö förut.

Gillar

Kommentarer