Måla hyllor

De första dagarna med en ny lägenhet har allt varit som vanligt. Vi har varit där några gånger för att testa att värmen fungerar, mätt avstånd och planerat var möbler ska stå/var vi vill ha fondväggar och tapeter, men annars har lägenheten bara funnits där som ett tomt, stort skal. Det var först igår som vi började flytta över lite saker, och vad hemtrevligt det blev genast! Nu har jag de mesta av mina kläder där, skohyllan, några speglar, tvbänken, ljusstakar… Planen är att flytta på allt vi inte använder varje dag först, och sedan flytta sängen, soffan, tallrikar osv nästa vecka innan jag åker till Sverige. Det tar tid att flytta. Speciellt när man jobbar heltid och har helgerna uppbokade. Och så är vi båda förkylda också (mamma smittade oss…) så vår ork är inte på topp nu heller.

Men jag älskar hem och inredning, så efter att jag sorterat min garderob igår kväll (min nya garderob är såå stor att mina kläder inte ens tar upp halva garderoben…) skruvade jag isär trähyllorna som säljaren hade sparat på väggarna i vardagsrummet, och började måla dem vita. Jag fick bort två hyllor av tre i alla fall; behöver en stark man för tredje hyllan 😉 Säljaren hade nämligen målat över alla skruvar, och den stelnade färgen gjorde skruvarna riktigt satta... Min man får hjälpa till med den sista när han mår bättre!

Jag älskar verkligen att måla och fixa med saker. Tror det har något att göra med att min pappa är snickare, min farfar var snickere, min farfarsfar var också snickare… Det ligger i generna. Dessutom kommer jag ihåg hur mamma jobbade skift på sjukhuset när jag var liten, och pappa alltid snickrade i hobbyrummet. Då brukade han samtidigt underhålla oss genom att ge oss varsin träbit, lite spikar och en hammare och så satt vi där på golvet i hobbyrummet och spikade i flera timmar! När vi blev äldre fick vi också skruva och måla. Det var så jäkla roligt haha. Min man kommer från en helt annat bakgrund där tänket går att “om man vill ha något gjort, så ringer man in någon som gör det åt dig.” Men jag vägrar ha en massa målare och snickare i hemmet (förutom min bror eller pappa då). Sådant kan jag göra själv, för jag tycker ju det är så roligt! Så igår kväll målade jag hyllor.

De här hyllorna satt bakom säljarens soffa i vardagsrummet, och jag tror vi kommer sätta tillbaka dem där när vi fått vår soffa. Vi får se om de passar in helt enkelt. Dock var jag ivrig och ville ta tag i något mer igår efter att min garderob var färdig. Jag är den som verkligen längtar efter att måla och tapetsera, medan min man är den som längtar efter att flytta över alla saker så snabbt som möjligt och börja bo där. Om det inte hade varit för att vi inte får internet där förrän slutet av december hade han nog bott där redan nu, medan jag helst skulle vilja måla och tapetsera först. Gillar inte att bo i kaos med tomma väggar osv, men förstår ju samtidigt att det måste bli så ett tag. I alla fall hanterar vi flytten väldigt olika. Jag sorterar saker i den gamla lägenheten, så jag sen bara lätt kan flytta över allt till den nya. Min man gör tvärsom. Han flyttar över ALLT till nya lägenheten, och har sedan tänkt sig att gå igenom vad han vill ha kvar/inte vill ha kvar vid ett senare tillfälle. Då kommer det alltså inte hända… Jag är strikt med vad jag rensar och kastar, och min man tar sedan upp det jag kastat ur sopen och bär med sig det till nya lägenheten… Jag blir galen, men om jag distanserar mig lite tror jag verkligen vi kompletterar varandra bra. Jag är fö​r kall och min man är fö​r känslosam. Tillsammans är vi lagom.

Gillar