Maj har betytt...

Upp och ner, ner och upp. Vissa dagar har jag känt mig på topp, varit tacksam över att jag får andas ut hemma med inte mycket stress i mitt liv, men att jag fortfarande kan fortsätta jobba och vara produktiv om dagarna med arbete hemifrån. Andra dagar känns det svårt att hitta en mening. Jag vill desperat få tillbaka friheten, bara kunna sätta mig på en uteservering, träffa människor och resa.

Jag kanske upprepar mig själv alldeles för mycket nu, men jag är enormt tacksam över min man, mitt hem, mitt jobb, mina marsvin - allt jag har som gjort den här Coronavirussituationen så mycket lättare för mig. Att jag bor i ett land där sommaren kommit tidigt i år, och att jag kunnat låtsas att jag är på solsemester hemifrån ibland. Men ångesten över att inte kunna tillbringa tid med nära och kära är också tryckande ibland. Ingen blir precis yngre i Sverige, och jag vill kunna tillbringa så mycket tid med alla där som möjligt. Som jag alltid har gjort. Jag vill ha kontroll över alla delar av mitt liv igen.

Det bästa den här månaden...

... Har jag redan nämnt här ovan. Det är mitt hem, mitt jobb, att få ha hälsan i behåll. Att fortfarande kunna kommunicera med nära och kära via internet. Solen. Att slippa vardagsstress. Att kunna gotta sig i mycket god mat och bra serier på Hayu, Netflix och Amazon Prime.

Det värsta den här månaden...

... Var att min mans mormor gick bort. På min mans födelsedag dessutom. Kan det bli sorgligare? Hon var en väldigt fin människa som betydde väldigt mycket för min man, och att se honom ledsen och nere har varit tufft. Jag vill bara göra situationen bättre för honom, men vet samtidigt att jag inte kan det. Man måste få känna sorg och saknad, och hur klyschigt det än låter; låta tiden ha sin gång och läka alla sår. Han är just nu inne i perioden där han tänker på att han aldrig kommer få skapa några nya minnen med sin mormor. Jag har varit där, jag vet hur ont det gör. Hur ofattbart det känns och kommer kännas en lång tid framöver.

Jag har bakat...

... Pajer!! I år har jag insett att livet handlar om små mål, och ett sådant jag har är att jag ska bli en pajexpert. Jag älskar ju att laga mat, och jag älskar att äta pajer. Nu ska jag bli riktigt bra på att laga mina egna. Jag kan se mig själv som Bree Van De Kamp om 15 år. Den som alltid bjuder sina gäster på en god, hemlagad paj, och den som står och polerar sina bestick just for fun haha. Min favoritpaj av de jag provat mig på hittills var nog tacopajen med smulade Doritoschips. Mmm.

Jag har tittat på...

... THE OC. Finns det någon mysigare serie? Även efter alla dessa år är det precis lika bra som det var då, år 2005. Jag kan alla avsnitt utantill, men ändå blir det aldrig dåligt. Min kärlek för The OC är liksom enorm. Man märker dock att man ändrat sig lite under åren. Nu lägger jag märke till saker jag inte fokuserade speciellt mycket på då. Tex planlösningar och inredning. Vill verkligen ha deras bagel slicer som de använder varje morgon.

Det här har jag kämpat med...

Pollenallergi. Jag brukar aldrig ha pollenallergi men i år har det varit bedrövligt i snart 7 veckor. Kanske för att vi endast fått en liten regnskur på alla dessa veckor. Jag är i alla fall lite trött på min snoriga näsa och att behöva nysa 1668 gånger om dagen just nu. Vill också bara doppa ögonen i isvatten.

Så här fortsätter jag året för att uppnå mina mål...

Jag lagar pajer och utökar mina kulinariska kunskaper. Jag har också börjat träna mera, och nu får vi ju spela tennis igen vilket jag tycker är riktigt roligt. Ett litet nytt mål kan vara att bli så bra på tennis att jag kan ge min pappa en riktig match en vacker dag (han är sjukt bra på tennis!).

Det jag avklarat är...

... Ännu en månad av lockdown här i England! Jag har också haft lyxen att kunna jobba på min bränna, och så här brun har jag inte varit i maj någonsin. Det tar mig tillbaka till när man var liten och hade hela sommaren på sig att sola och bada. Så brun kommer jag bli i år om det fortsätter så här.

Nu ser jag fram emot den första officiella sommarmånaden det här året. Vad jag ser fram emot kan jag såklart inte riktigt sätta fingret på just nu - ingenting går ju att planera under dessa Coronatider, och allt kan ändras fort. Men jag har i alla fall min man, mitt hem, min terass, mina marsvin. En familj i Sverige som mår bra. Jag är tacksam för allt.

Gillar

Kommentarer