L'ulivo

Igår, när vi firade min födelsdag, bestämde vi oss för att äta en sen lunch/tidig middag på någon restaurang i Leicester Square. Efter att vi gått runt ett tag bestämde vi oss att vi var sugna på italiensk mat, och hamnade därför på en italiensk restaurang som heter L'ulivo. Det var första gången där för oss båda. Vår favoritrestaurang i Leicester Square är annars Steak & Co, men det var roligt att prova något annat. Vi båda var väldigt sugna på en god pasta.

Till förrätt valde min fästman musslor, och jag smakade faktiskt ett par. Har egentligen ingenting emot musslor; tycker de smakar som sniglarna i Paris - helt okej - men inget jag väljer när det finns så mycket annat gott på menyn! Själv valde jag deras pizza-base med vitlök och olivolja. Fick även en tomat och pestoblandning till. Helt okej!

Till förrätt blev det sedan skaldjurspasta för min fästman (där blev det för mycket för mig, den smakade jag inte på), och Gnocchi med pesto för mig. Notera att jag valde en vegetarisk rätt; jag har faktiskt börjat äta mer vegetariskt. Deltidsvegetarian kallar jag mig själv haha. Gnocchin var god, men vääääldigt mättande med sin tjocka pesto- och ostsås. Det blev lite mycket efter ett tag. Sedan till efterätt åt min fästman någon äggbakelse(?) och jag tog en kopp grönt te. Riktigt trevlig restaurang men väldigt "turistig". Kändes inte som en "authentic italian restaurant." I alla fall roligt att prova på något nytt och vi hade det jättetrevligt såklart. Sååå glad att vi har gjort något tillsammans bara VI den här helgen, för nu kommer min fästmans farmor hit och ska bo hos oss i några dagar. 

Gillar