Lördagsärenden

Min lördag har varit ganska tråkig. Sprang en massa ärenden på morgonen/förmiddagen; var bland annat till 2 banker i över en timme för att stämma av en massa konto & personuppgifter, och ändå kom vi typ ingenstans. Att visa proof of address i det här landet är ett enda stort skämt. Jag betalar alla räkningar online, men de vill ha dessa personligen, i utskrift, för att kunna se vart jag bor. På elräkningen fattades min postkod osv osv. Jag förstår att bankerna vill ha legitimation (pass), kontrakt från min arbetsgivare och 3 månaders lönespec etc, eftersom vi vill förhandla om ett lånelöfte. Men allt dessa annat, bara för att ta reda på vilka vi är... Det är alldeles för lätt att vara anyonym i det här landet, vilket jämt krånglar till det. I Sverige anger du bara ditt personnummer och din bostadsadress kommer upp direkt. Till och med jag, som är utskriven ur landet, kan säga mitt personnummer och min engelska adress kommer upp direkt i skatteverkets system. De vet vad jag jobbar med, det vet hur länge jag varit här - de vet allt. Här finns det inget sådant system, vilket alltid förvånar mig. Det känns också mindre tryggt. Min fästman har till exempel haft problem med en stalker, och jag skulle önska att det fanns en engelsk databas, typ birthday.se, där jag kunde skriva in hans adress och se vad han EGENTLIGEN heter och hur gammal han EGENTLIGEN är.

I alla fall, så hämtade jag ut en present till mamma och pappa efter banken (i snöstorm kan jag tillägga. Det har blivit så fruktansvärt kallt igen tyvärr), samt handlade lite mat. Behöver inte mycket den här veckan eftersom vi åker till Sverige på onsdag. Jag föll för frestelsen, eller rättare sagt tyckte jag var värd dessa Oreo-munkar efter allt tjafs med bankerna. Har aldrig sett dessa förrut, men de verkade sjuuukt mumsiga. Jag äter inte alls mycket sötsaker, eftersom jag tycker det mesta som inte är hembakat endast smakar som ett sockerpaket, men donuts ibland alltså... Supergott! Nu ska jag fortsätta städa och tvätta lite innan min fästman kommer hem och vi ska iväg och fira hans pappa som fyller år. Det blir middag på en italiensk restaurang som heter Prezzo. Känner att jag blivit väldigt bortskämd med restaurangmat på sistone. Pappa bjöd i lördags, min fästmans pappa idag, och sedan ska min fästman bjuda mig på tisdag.

Så fastän jag inte har några stora förhoppningar om att få ett lånelöfte och ny lägenhet inom en snar framtid, så har jag det väldigt bra ändå. Jag har alltid sagt att lägenhetsköp inte är prio 1 på min lista just nu i alla fall (det är min fästman som pushar mig till dessa tråkiga möten med bankerna). Händer det inte så händer det inte. Plus att ju längre tid det tar, desto större deposition kommer vi har när det väl är dags. Eller så kanske vi skippar det här steget helt och hållet, flyttar till Sverige om några år och skaffar barn, hundar och katter istället. Allting löser sig alltid till det bästa när man är öppen för allt.

Gillar