Long Haul Flights

Och så var vi hemma från New York! Vi har haft en underbar vecka i staden från mina drömmar. New York City levde verkligen upp till förväntningarna jag hade, och nog måste jag säga att det numera är min favoritstad i världen (av storstäder jag besökt då såklart). Vi har hängt på Upper East Side, Midtown, Hell's Kitchen, Lower Manhattan och The Bronx, men mer detaljerat om det senare.
Har precis upplevt den längsta dagen i mitt liv (som egentligen är två dagar, men jag fick exakt noll minuter sömn på planet, så det känns verkligen som en dag). På vägen till New York tittade jag på en film som hette Three Billboards Outside Epping (helt okej film), och var bara allmänt excited över det mesta. Som till exempel att flyga över Grönland eller bara korsa Atlanten över huvud taget. Vi vaknade vid 6 på morgonen nästan varje dag i New York och gick och lade oss relativt tidigt, men annars kände vi inte av mycket jetlag. Flyget hem var dock ett nattflyg, där jag tillbringade 7h med att försöka sova. Det gick inte, och nu känner jag mig väldigt off balance och osynkad med alla tidszoner.
Klockan 02:00 East Coast time, och klockan 07:00 engelsk tid, satt jag och åt en trerätters flygplansmiddag med ett glas vin och var helt klarvaken. Medan alla andra på planet (kändes det som) hade lyckats somna. Efter maten blev jag faktiskt trött och somnade nästan med vinglaset i handen. Med fokus på nästan. Kan tyvärr inte somna sittandes och ljudet från flygplansmotorerna var alldeles för högt. Varje gång jag kände att jag höll på att dosa av, fick jag lov att sträcka på nacken eller flytta på benen istället. Åh vad irriterande.
Men det serverades god mat på flyget, och det fanns bra underhållning. Fastän jag lyssnade på en podcast och endast försökte sova på vägen hem, gick de 7-8 timmarna på planet riktigt fort. Jag var ju rädd att jag skulle bli uttråkad eftersom jag har en tendens att bli rastlös efter 45min (på väg till Sverige). Men det var så smidigt att resa till New York. Timmarna gick fort och det var mycket lättare att ta sig in i USA än vad jag föreställt det. Enda skillnaden mot att landa i Europa är att du behöver fylla i ett landing card, ha ett visum för resan samt ge dina fingeravtryck. Inget som faktiskt tar särskilt mycket mer tid.


Nu har jag sovit i nästan 12 förvirrande timmar, men känner mig ändå tröttare än tröttast. Dags att gå till jobbet och försöka komma tillbaka in i vardagen, i rätt tidszon. Heja mig. 

Gillar