Londonhäng

Igår mötte vi upp våra vänner för mysigt Londonhäng. En av våra vänner föreslog en roof top bar i Peckham, som vi självklart inte sa nej till. Om det är något jag verkligen saknar från min vistelse i New York, så är det roof top bars, höga byggnader och underbar utsikt. Saknar känslan av att befinna sig on top of the world och allt är möjligt liksom.
Utsikten från Frank's Cafe i Peckham var fin. Vi kunde se hela vägen från Battersea i väst till Canary Wharf i öst. Vädret visade sig samtidigt från sin bästa sida med solsken och värme. Vi drack Pimm's och Aperol Spritz som var helt okej. Kändes dock lite billigt att dricka ur plastglas, och det fanns inte mycket sittplatser.
Jag bjuder på en ful selfie. Vi hade det trevligt tills vi hade druckit så mycket att vi behövde gå till toaletterna. Fy fan vilken mardröm. De hade bara utedass... Det luktade hemskt, och var så obehagligt ostädat att jag vände i dörren. Kalla mig snobbig, men jag har mens och tänker inte få blodförgiftning av alla bakterier där inne. Usch! Vi sprang därifrån (nu förstod vi var den konstiga lukten i baren kom ifrån...) och åkte till Clapham istället. Ett mycket trevligare område med välstädade pubar och mysiga restauranger.
Vi åt middag på en restaurang som hette Mommi. Det serverade en blandning av peruviansk och japansk mat. En riktigt häftig blandning! Vi beställde in en massa smårätter, liknande tapas, att dela på.
Det fanns mycket fiskrätter på menyn, men jag höll mig till kötträtterna samt de vegeteriska rätterna. Det var riktigt gott. Favoriten var nog kyckling teriyaki eller avocadoriset. Mmm. Dessutom var toaletterna på stället gudomliga (läs: bara helt vanliga, men det var som en dröm efter den tidigare upplevelsen).
Så gårdagen var riktigt trevlig, fastän jag aldrig kommer åka tillbaka till Peckham igen. Min vän sa att "det är ju coolt här, väldigt hipster", men nej... Jag vill inte vara en hipster om det innebär att jag måste använda äckliga utedass och riskera att dö i blodförgiftning 😂 Clapham är verkligen mer min stil, och jag besöker gärna Mommi igen. 


Det känns skönt att vara tillbaka i London bland vännerna, fastän vi såklart hade det grymt i New York.

Gillar